Joe Lynn Turner sättii Kissiä väitetystä taustanauhojen käytöstä – ”Se ei tee muuta kuin pilaa perintönne”

17.11.2022 22:02

Legendaarinen hard rock -vokalisti Joe Lynn Turner otti Kissin hampaisiinsa tuoreessa Metal Castlelle myöntämässään haastattelussa. Turner nosti naamioyhtyeen esiin, kun häneltä kysyttiin mielipidettä kollegoidensa liveolosuhteissa käyttämistä taustanauhoista.

”Mielestäni se on mennyt liian pitkälle”, Turner sanoo. ”Ymmärrän kyllä, että joidenkin bändien on pakko turvautua tietokoneisiin, mutta minä olen vanhaa koulukuntaa, ja mielestäni livemusiikin pitäisi olla liveä. Siitä ihmiset maksavat. Jos sinut tunnetaan ja esiinnyt taustanauhojen kanssa, se ei ole rehellistä. Se on pantomiimia. Se ei ole edes karaokea. Mielestäni se on ihmisten ja itsensä huijaamista. Jos et pysty vetämään livenä… noh, se erottaa miehet pojista. Se tekee eron suurten ja keskinkertaisuuksien välille. Kuka tahansa voi peitellä asioita studiossa, mutta kaikki paljastuu livenä, ja jos et kykene siihen, niin on aika poistua lavalta.”

”Ymmärrän että on olemassa teknologiaa jota tietyt bändit käyttävät, mutta otetaanpa esimerkiksi Kiss – ehkä olisi aika lopetella ennen kuin on liian myöhäistä”, Turner jatkaa. ”Eikö teillä muka ole tarpeeksi rahaa, ettei teidän tarvitsisi tehdä enää sitä mitä teettte? Se ei tee muuta kuin tuhoaa perintönne, ja olisi luultavasti teille itsellennekin parempi jos vain lopettaisitte. En yritä osoitella sormella mitenkään erityisesti heitä, mutta bändi tunnetaan nauhojen käytöstä.”

”Ja ymmärrän kyllä kuinka vaikeaa se on, erityisesti laulajille, koska sitä voi vetää vain tietyn verran iltoja putkeen”, Turner sanoo. ”Joten jos haluat jatkaa esiintymistä, ehkä olisi syytä vähentää keikkoja, mutta ehkäpä siinä ei sitten tienaa ihan niin paljon rahaa. Mielestäni meidän tulee tarkastella perimmäisiä motiiveita ja yrittää ymmärtää, mikä saa heidät jatkamaan. Jos teet sitä vain rahasta, jotta voit soittaa viitenä iltana kolmen sijaan, se ei ole mielestäni tarpeeksi hyvä syy. Soita kolmena iltana ja ole oma itsesi. Tai lopeta koko touhu.”

Lisää luettavaa