Joe Satriani reagoi Ritchie Blackmoren esittämään kritiikkiin – ”Kyllähän se satuttaa”

Joe Satriani
Larry Dimarzio

Kitaraguru sanoo soittajien usein kritisoivan hänen soittoaan, koska kokevat itsensä uhatuiksi.

Joe Satriani sanoo olevansa harmissaan kommenteista, joita tämän idoli Ritchie Blackmore on päästänyt suustaan hänen kitaransoittoon liittyen. Blackmore kehui antamassaan haastattelussa hänen saappaansa Deep Purplessa täyttäneitä kitaristeja Satriania ja Steve Morsea, mutta kritisoi samalla varsinkin Satriania siitä, miten tämä soittaa ”liian hyvin”.

”En koskaan näe hänen etsivän nuotteja enkä ole koskaan kuullut hänen soittavan yhtään väärää nuottia. Jos soitat aina vain pelkkiä oikeita nuotteja, jotain on pielessä. Et etsi mitään etkä kurota mihinkään”, Blackmore totesi.

Rock Talk With Mitch Lafon -ohjelmassa vierailleelta Satrianilta kysyttiin mielipidettä näihin Blackmoren lausuntoihin ja kitaravirtuoosi sanoi rehellisesti, ettei se nyt kovin hyvältä tietenkään tunnu.

”On harmillista, että joku jota katsot ylöspäin sanoo sinusta jotain negatiivista. Kyllähän se satuttaa, en aio peitellä sitä”, Satriani toteaa.

”Saan paljon kritiikkiä aidan molemmilta puolilta täysin vastakkaisista asioista enkä oikein ymmärrä sitä. Paitsi monissa tapauksissa kyse on siitä, että joku tuntee itsensä haastetuksi [soittajana] ja he joutuvat turvautumaan sanoihin. Joten siinä mielessä ymmärrän, miksi hän sanoo jotain negatiivista. Pystyn tavallaan nauramaan asialle, koska en itse ole sellainen. Minä pyrin näkemään toisessa muusikossa positiivisia asioita ja keskittyä niihin.”