Joey Jordisonin perikunta haastoi Slipknotin oikeuteen – yhtyettä syytetään ex-rumpalin kuolemalla rahastamisesta

31.12.2023 21:10

Edesmenneen rumpali Joey Jordisonin perikunta on haastanut Slipknotin oikeuteen, uutisoi TMZ. Bändiä syytetään entisen jäsenensä kuolemalla rahastamisesta.

Jordisonin perikunta väittää, että Slipknot pitää hallussaan yli 22 rumpalille kuulunutta esinettä.

Kanteen mukaan Corey Taylor ja Michael Shawn ”Clown” Crahan ja kumppanit eivät ole palauttaneet Jordisonille kuuluneita musiikki-instrumentteja ja vaatetusta sovitusti, ja että bändi pitää esineitä näytillä Knotfest-tapahtumissa ja hyötyy näin taloudellisesti rumpalin fanikunnasta.

”Potkittuaan Jordisonin äkillisesti ulos kokoonpanosta vuonna 2013, Taylor ja Crahan lupasivat kirjallisesti palauttaa Jordisonille kuuluvan omaisuuden vaihdossa lupauksesta perua tietyt syytökset heitä kohtaan”, kanteessa kirjoitetaan.

Kanteen mukaan Jordison, Crahan ja Paul Gray perustivat Slipknotin vuonna 1995. Vuonna 1999 Crahan, Gray, Taylor ja Jordison ryhtyivät yhtiökumppaneiksi. 2010 Jordisonilla alkoi ilmetä oireita, jotka myöhemmin diagnosoitiin akuutin transversaalimyeliitin, eli tulehduksen aiheuttaman selkäytimen vaurion aiheuttamiksi. Sairauden edetessä Jordison menetti vasemman jalkansa toiminnan. Kolme vuotta myöhemmin Crahan ja Taylor antoivat Jordisonille potkut sähköpostin välityksellä.

”Crahanin ja Taylorin antamat potkut ja kylmyys, jolla he Jordisonia kohtelivat, on yleisessä tiedossa”, kanteessa väitetään. ”Jordison oli 1990-luvulta lähtien omistanut elämänsä tehdäkseen Slipknotista metallisensaation, ja Crahan ja Taylor hyötyivät tästä. Se tunteettomuus, jolla he kohtelivat Jordisonia erityisesti tämän terveydentilan huonontuessa, ei käynyt järkeen.”

Vuonna 2015 Crahan ja Taylor ostivat Jordisonin osuuden Slipknot Inc -yhtiöstä. Diilin myötä Jordisonin omaisuus tuli palauttaa pikimmiten tämän perikunnalle.

Jordison menehtyi 46-vuotiaana heinäkuussa 2021.

Kanteessa arvostellaan myös Slipknot-pomojen reaktiota entisen yhtyetoverinsa kuolemaan.

”Siinä missä ystävät ja fanit surivat legendaarisen rumpalin menetystä, kumpikaan yhtyetovereista ei esittänyt surunvalittelujaan Jordisonin perheelle. Sen sijaan Taylor ja Crahan ovat jatkaneet Jordisonin kuoleman hyödyntämistä.”

Kanteessa mainitaan erikseen Jordisonin kuoleman hyödyntäminen The End, So Far -albumin markkinoinnissa. Lisäksi Taylorin ja Crahanin väitetään valehdelleen, kun miehet kertoivat julkisesti ottaneensa yhteyttä Jordisonin perheeseen rumpalin menehdyttyä.

Slipknot on vastannut haasteeseen omilla oikeuteen toimittamillaan dokumenteilla, joissa yhtye kiistää väitteet ja pyytää oikeutta hylkäämään tapauksen.

Lisää luettavaa