Johnny Marr ja Pharrell Williams elokuvamusiikin kimpussa

Toukokuussa 2014 ensi-iltansa saavan The Amazing Spider-Man 2 -supersankarielokuvan soundtrackin taustalta löytyy melko yllättävä miehitys.

Entinen Smiths-kitaristi Johnny Marr, musiikin monitoimimies Pharrell Williams, Incubuksen kitaristi Mike Einziger ja maailman tunnetuimpiin elokuvamusiikin säveltäjiin lukeutuva Hans Zimmer työstävät musiikkia Andrew Garfieldin, Emma Stonen ja Jamie Foxxin tähdittämään elokuvaan.

Sarjakuvafilmatisoinnin ohjaaja Marc Webb twiittasi kuvan nelikosta torstaina.

Hans Zimmer on työskennellyt samojen herrojen kanssa aiemminkin: Marr ja Zimmer tekivät yhteistyötä Inceptionin ääniraidalla ja Einziger työskenteli saksalaissäveltäjän kanssa The Lone Ranger -lännenelokuvan soundtrackillä. Pharrell Williams ja Hans Zimmer ovat tehneet musiikkia yhdessä muun muassa Itse ilkimys -animaatioelokuvaan.

The Amazing Spider-Man 2 on Hämähäkkimiehen seikkailuista kertovan trilogian toinen osa. Elokuvasta on toistaiseksi julkaistu yksi teaseri. Hämiksen seikkailuista on tehty 2000-luvulla jo yksi elokuvatrilogia, jota tähditti Tobey Maguire ja jonka ohjasi Sam Raimi.

Tulevan supersankarielokuvan musiikki tulee luultavasti olemaan jotain aivan muuta kuin se, mistä Johnny Marr parhaiten tunnetaan.