”Jos ihmisistä Iron Maiden teki huonoimmat levynsä minun kanssani, hyvä niin” – Blaze Bayley sanoo, ettei kaipaa yhtään enempää suosiota

Kevin Nixon /Future /Shutterstock /All Over Press

"Toivottavasti ne, jotka vihasivat minua Maidenissa ollessani, vihaavat minua edelleen, koska sekin on jo jotain", laulaja toteaa.

Kun Bruce Dickinson 1990-luvulla lähti hevijätti Iron Maidenista soolouralle, hänen kenkiinsä pestattiin suhteellisen tuntematon Blaze Bayley. Uusi naama ja ääni ei luonnollisesti saanut kovin lämmintä vastaanottoa osalta faneista ja vaikka Bayleyn kanssa tehdyt albumit The X Factor (1995) ja Virtual XI (1998) poikivatkin muutamia keikkasuosikkeja kuten Sign Of The Cross ja The Clansman, pitävät monet näitä levyjä bändin uran heikoimpina.

Tuoreessa Aftershocks TV:n haastattelussa Bayley toteaa, ettei häntä voisi vähempää kiinnostaa muiden mielipiteet vaan on enemmän kuin tyytyväinen siihen, mihin pisteeseen hän Dickinsonin paluun jälkeen on soolourallaan päässyt. Itse asiassa laulajaa harmittaisi enemmän, jos häntä ei muistettaisi lainkaan.

”Toivottavasti ne, jotka vihasivat minua Maidenissa ollessani, vihaavat minua edelleen, koska sekin on jo jotain. Jos joku kysyy, kuka on Blaze Bayley, ja vastaus kuuluu, että hän oli pahin asia mitä Maidenille koskaan tapahtui, olen okei sen kanssa. Olen kuitenkin yhä bändin jätkien ystävä, juttelen yhä Steven (Harris, Iron Maidenin basisti ja perustajajäsen) kanssa, juttelen silloin tällöin heidän managerien kanssa, kyselen kuulumisia ja näin. Ei minua kiinnosta, mitä muut ajattelevat. Miksi pitäisi? Minua kiinnostavat vain ne ihmiset, jotka ovat tukeneet minua kaikki nämä vuodet ja mahdollistaneet sen, että elän unelmaani”, Bayley toteaa.

Bayleyltä kysyttiin myös, harmittaako häntä, ettei useampi Maidenin fani lähtenyt seuraamaan Bayleyn soolouraa sen jälkeen, kun tämä sai vuonna 1999 tehdä taas tilaa Dickinsonille ja lähteä bändistä.

”Ei oikeastaan, koska en halua olla iso enkä yritä olla iso nimi. En kaipaa stadioneille. En ajattele, että minun täytyy päästä takaisin teattereihin ja areenoille. Olen jo nähnyt ne lavat. En oikeastaan kaipaa suosiota. Olen tyytyväinen siihen, missä nyt olen ja mitä nyt teen. Jos ihmisistä Iron Maiden teki huonoimmat levynsä minun kanssani, hyvä niin, koska sen vuoksi kaikki eivät osta uutta War Within Me -levyäni eikä minulle tule liikaa faneja. Minun piti nytkin nimmaroida 1 500 ennakkoon myytyä cd:tä ja kättäni särkee! Jos saan lisää faneja, minun täytyy opetella kirjoittamaan nimmarini vasemmalla kädellä!” Bayley veistelee.

”Totta kai jokaisella artistilla ja esiintyjällä on halu saada tunnustusta. Olen saanut sitä jo vuosien ajan ja minulla on loistava ja uskollinen fanikunta, joka tukee minua. Suurin motivaationi on tehdä työtä, joka on saamani tuen arvoista. Fanini kyllä hankkivat levyni ja haluan, että he tuntevat saavansa juuri sitä, mitä odottavatkin – mahtavan levyn.”

Bayleyn tuorein sooloalbumi War Within Me ilmestyi 9. huhtikuuta.