Jotain tavallista rockbändiä suurempaa – Ghost saa kiitosta myös black metal -piireistä

Ghost. Kuva: Timo Isoaho

Jos käy lukemassa musiikkisivustojen Ghost-uutisten kommenttiketjuja, iskee silmille satavarmasti sivukaupalla narinaa siitä, miten Ghost on pelkkää hard rockiksi naamioitua pintapoppia. Sikäli on mielenkiintoista, että ruotsalaisyhtye saa tukea myös sangen arvovaltaiselta taholta Norjan black metal -porukoista: Emperorin keskushahmolta Ihsahnilta.

Blabbermouth uutisoi Ihsahnin antamasta haastattelusta, jossa Emperor-pomo kehuu Ghostin ja Rammsteinin kaltaisia yhtyeitä, jotka uskaltavat ja viitsivät tehdä keikoista jotain tavallista rock-konserttia monipuolisempaa. Maailmassa on tarpeeksi farkuissa ja t-paidoissa esiintyviä yhtyeitä, Ihsahn sanoo.

”Nämä bändit tarjoavat kokonaisvaltaisia kokemuksia”, Ihsahn sanoi Scars and Guitars -podcastin haastattelussa.

”Vein poikani katsomaan Ghostin keikkaa, missä Kvelertak soitti lämmittelijänä. Hän sanoi, että Kvelertak oli hyvä, mutta se oli silti vain taas yksi taitava yhtye, joka soitti biisejään läpi. Mutta kun Ghost tuli lavalle, se oli kuin musikaali. Se oli kokemus. Hän oli kymmenvuotias, kun tämä tapahtui, ja hänkin ymmärsi sen.”

Ei ollenkaan huono analyysi! Suomessa Ghostin musikaalia voi seurata sitten ensi kesänä Hämeenlinnassa, kun yhtye lämmittelee Metallicaa Kantolan tapahtumapuistossa 16. heinäkuuta. Soundi on tapahtuman yhteistyökumppani.