Journeyn pitkäaikainen manageri Herbie Herbert on kuollut – Manageroi myös Roxettea ja Europea

Neal Schon ja Per Gessle ovat muistaneet edesmennyttä Herbertiä sosiaalisessa mediassa.
27.10.2021 16:50

James ”Herbie” Herbert II, Journey-yhtyeen pitkäaikainen manageri, menehtyi maanantaina 25. lokakuuta kotonaan Kalifornian Orindassa. Hän oli kuollessaan 73. San Francisco Chronicle -lehden mukaan Herbert menehtyi luonnollisista syistä, mutta oli pitkään kärsinyt tarkemmin määrittelemättömästä sairaudesta.

Herbert ajautui musiikkibisnekseen työskennellen sanfranciscolaisen promoottorin Bill Grahamin alaisuudessa sekä Santanan roudarina 1970-luvun alussa. Santanalla työskennellessään hän tapasi kitaristi Neal Schonin ja auttoi tätä kasaamaan Journeyn, jota ryhtyi sitten manageroimaan. Herbert toimi yhtyeen managerina perustamisvuodesta 1973 aina vuoteen 1993 saakka.

”Vaalin kaikkia uskomattomia aikoja sekä vaikeuksia ja koettelemuksia, jotka koimme yhdessä. Herbie oli uskomaton manageri, joka otti osaa kaikkeen ja taistelimme puolestamme matkan jokaisella askeleella. Voin sanoa, että ilman hänen visiotaan emme olisi kokeneet niin monia innovatiivisia asioita. Ne olivat parhaimpia aikojani ja pidän niitä tallessa sydämessäni ikuisesti”, Neal Schon kirjoitti Instagramissa, joss tämä jakoi myös pienen musiikillisen kunnianosoituksen vanhalle ystävälleen.

Journeyn lisäksi Herbert edusti myös Roxettea ja Europea Yhdysvalloissa. Lisäksi hän manageroi Steve Miller Bandia.

”Herbie oli ensimmäinen (ja ainoa) managerimme Amerikassa Look Sharp!- ja Joyride-aikoihin. Minulla on hänestä lämpimiä muistoja. Hän oli todellinen musiikin rakastaja, kovaääninen, hauska, positiivinen ja kannustava. Voin yhä nähdä hänet huutamassa puhelimeen ja pitämässä EMI:n myyntiedustajat ja radioihmiset varpaillaan. Hän oli yksi hyviksistä”, muisteli puolestaan Per Gessle Roxetten Faccebook-sivuilla.

Variety-lehden mukaan Herbertin urasta ja elämästä on työn alla dokumentti, jonka tuotanto ehdittiin aloittaa ennen hänen kuolemaansa.

 

Lisää luettavaa