”Juliet Jonesin Sydämen synkempi pikkusisko” Inkvisitio tulee taas – uusi single ensi-illassa Soundissa

5.12.2018 10:00

Onko yhtye nimeltä Invisitio tuttu? Taustajoukkojen kuvailun mukaan yhtye syntyi 1980–90-lukujen taitteessa ”Juliet Jonesin Sydämen pikkusiskoksi, jolla osoittautui olevan taipumuksia ajoittaisiin synkkyyden puuskiin, mutta myös armahduksen tuovaan huumoriin ja koukuttavien pop-melodioiden hallintaan”.

Perustamisvaiheessa Inkvisition muodostivat Juliet Jonesin Sydämen Eero Hyyppä ja sekä JJS:lle muun muassa Rakkauslaulu-hitin säveltänyt Seppo Kansanoja. Inkvisitio toimi eräänlaisena purkautumiskanava Hyypän oudommille tai synkemmille biiseille, ja yhtyeen kokoonpanosta kehittyi mielenkiintoinen: mukaan otettiin viulisti Pike Kontkasen ja tuubaan puhkuva Pertti Honkela.

Yhtyeen uusi single Hengellinen laulu julkaistaan virallisesti perjantaina 7. joulukuuta, mutta tuotoksen voi kuunnella jo näin etukäteen Soundin sivujen välityksellä. Tarkasta siis alapuolelta, mitä konkarimuusikot ovat keksineet vuonna 2018. Inkvisition voi nähdä keikalla singlen julkaisupäivänä Helsingin Sture Cafe Clubilla.

Lisää luettavaa