Julkaisurintamalla myös The Orb ja Blondie

80-luvun lopussa perustettu brittiläinen konemusiikin uranuurtaja The Orb julkaisee uuden Metallic Spheres -albuminsa lokakuun alussa. Kovamaineisista vierailijoista mukana ovat muun muassa Pink Floydissa vaikuttanut David Gilmour ja Killing Joken Martin "Youth" Glover.

Levyn tuotot käytetään Gary McKinnonin luovutusta vastustavan toiminnan tukemiseen (Wikipedia: Gary McKinnon on Iso-Britannialainen krakkeri, joka murtautui vuosina 2001 ja 2002 Yhdysvaltain puolustushallinnon ja avaruushallinto NASAn tietoverkkoihin. Britannian korkein oikeusaste eli parlamentin ylähuone päätti elokuussa 2008, että McKinnon voidaan luovuttaa Yhdysvaltoihin oikeuden eteen. McKinnon voi saada jopa 70 vuoden vankeustuomion ja asianajajansa mukaan hän voi joutua Guantánamon vankileirille).

Amerikkalaisen Blondien uusi albumi Panic Of Girls ilmestyy puolestaan ensi vuoden alkupuolella. Jostakin syystä levy laitetaan Australian markkinoille jo marraskuussa.

– Edellinen albumi The Curse Of Blondie perustui paljon tietokoneiden hyväksikäyttöön ja ohjelmointiin. Nyt halusimme pysytellä täysin luomulinjoilla, rumpali Clem Burke sanoo.