Juodaan Suomi nousuun – Jukka Takalo julkaisi kannatuslaulun tapahtuma-alan arvoketjulle

Jukka Takalo.
Elina Siira

Takalon juomalaulu muistuttaa, ettei juomisen tarvitse aina olla ördäämistä.

Aknestik-yhtyeestä tuttu Jukka Takalo on julkaissut yhdessä Jäinen joki -kokoonpanon kanssa uudentyyppisen juomalaulun, joka toimii samalla kannatuslauluna koko tapahtuma-alan arvoketjulle. Takalo kertoo ajatuksen laulusta syntyneen jo ensimmäisenä koronakesänä keikkoja ollessa jäissä. Tuolloin hänelle itselleenkin hahmottui koko alan arvoketju artistista baarimikon, taksikuskien ja panimoiden kautta medioihin.

”Halusin tehdä kannatuslaulun tämän ketjun kaikille työntekijöille ja yrittäjille, jotka osaltaan myös auttavat meitä lauluntekijöitä ja artisteja elannon hankinnassa. Ja koko kansaa yleisessä viihtymisessä”, sanoo Takalo ja kertoo samalla hakeneensa uutta, tuoretta näkökulmaa iloiseen juomalauluun.

”Ei sen juomisen tarvi olla ördäämistä vaan se voi olla hallinnassakin, kohtuudella. Uusi aika, uudet juomatavat.”

Monessa mukana olevan Takalon lähitulevaisuuteen puolestaan kuuluu uuden musiikin tekemistä ja keikkailua niin soolona kuin eri yhtyeidensä kanssa.

”Kajakkiorkesteri tulee keikkailemaan kunhan vedet sulavat. Laulu Suomaan kurjista -näyttämöteosta esitetään. Mieli palaa myös ihan rokkaaville baarikeikoille ihan sähkökitaran kanssa soolona. Saattaa myös olla, että Aknestik-yhtyekin tekee jonkun keikan, joten hommat jatkuvat ja iloa kaadetaan kansan päälle taas sadoin tuhansin ämpärein!”