K-X-P-keulamiehen dystooppinen äänimatka post-apokalyptiseen maailmaan – Ensiesityksessä Timo Kaukolammen soolodebyytin ensimaistiainen

"Minulla oli tarve antaa luomalleni musiikille tavallista enemmän tilaa."
20.10.2017 08:52

Elektronisilla kokeiluillaan muun muassa Op:l Bastardsin ja Motiivi:Tuntemattoman kanssa kansainvälistä suitsutusta kerännyt, K-X-P -yhtyeestä tuttu Timo Kaukolampi julkaisee soolodebyyttinsä 1. joulukuuta. 1-albumi julkaistaan cd:n ja digitaalisen formaatin lisäksi rajoitettuna vinyylipainoksena. Levynjulkaisua juhlistetaan puolestaan 8. joulukuuta keikalla Helsingin Merikerhossa.

”Filosofisesti tämä on pelinavaus, ja uuden ajan alku. Pyrkimykseni oli päästä eroon juurtuneista konventioista. Jatkamme K-X-P:n kanssa omaa musiikillista seikkailua. Sooloalbumilla minulla oli tarve antaa luomalleni musiikille tavallista enemmän tilaa. Lähestyin luomisprosessia tällä kertaa eri suunnasta, ja lopulta päätin jättää puolet levyn biiteistä pois. Rakastan teknoa, mutta tekemäni tekno ei oikein osu mihinkään lokeroon tällä hetkellä. Minulle tekno on sci-fiä, kosmista totuutta, sisäinen matka. Kuin new age -musiikin pimeä puoli”, Kaukolampi kertoo.

1-albumi sisältää viiteen kappaleeseen jaetun yhden pitkän ääniraidan, jota kuvaillaan kosmiseksi ja dystooppiseksi äänimatkaksi post-apokalyptiseen maailmaan. Levy sisältää myös edesmenneelle Mika Vainiolle omistetun kappaleen. Ensimaistiainen tulevasta on tänään julkaistu Three Legged Giant Centipede -single, jonka videon on Kaukolampi Live -keikan visuaalien pohjalta tehnyt Drag Me To Kempele -elokuvalla kansainvälistä huomiota nauttiva kokeellisen elokuvan ja musiikin tekijä Samuli Alapuranen.

Lisää luettavaa