Kanye West pitää Donald Trumpin kampanjointia nerokkaana, ottaa tästä inspiraatiota omaan ehdokkuuteensa vuoden 2020 vaaleissa

18.11.2016 22:04

Rap-taiteilija Kanye West vetäisi ensimmäisen konserttinsa sitten Yhdysvaltain presidentinvaalien ratkaisun San Joséssa, Kaliforniassa. Ei liene suuri yllätys, että mieheltä riitti aiheeseen liittyen juttua pitkin keikkaa, eikä vähiten vaalien voittajaa käsittelevää sellaista, kuten Consequence of Sound raportoi.

”Te kaikki tiedätte, että en äänestänyt”, mies aloitti julistuksensa. ”Mutta jos olisin, ääneni olisi mennyt Trumpille. Pidin hänen epäpoliittisesta puhetavastaan, joka oli mielestäni hyvin futuristista. Se tyyli, se tapa kommunikoida todisti tehokkuutensa peittoamalla poliittisesti korrektin kommunikointitavan. Siitä minä tykkään.” West päätyikin toteamaan Trumpin kampanjan olleen muutakin kuin vain ”viihdyttävä – se oli itse asiassa nerokas, sillä se perkele toimi!”

”En sano tätä dissatakseni julkkiksia, erityisesti demokraattien puolelta, mutta en pidä siitä, että julkkiksena kaikki kielsivät minua sanomasta, että rakastin väittelyitä. Rakastin Trumpin lähestymistapaa. Olin ihan että, rasistiset valkoiset juoksentelevat nyt ympäriinsä hokemassa n-sanaa. Mikäli ihmiset ovat rasistisia, he ovat nyt aiempaa inspiroituneempia ilmaisemaan itseään ja paljastavat itsensä siinä samalla, veliseni. Muutos on jo alkanut. Joskus asioiden, joita pidät pahoina juttuina täytyy vain tapahtua muutoksen aikaansaamiseksi. Joskus asioiden tulee mennä toisin kuin olisit halunnut, jotta näkisit miten sinun tulee toimia tulevaisuudessa toisenlaisen tuloksen aikaansaamiseksi.”

West onkin Trumpin innoittamana aiempaa motivoituneempi lähtemään mukaan vuoden 2020 presidenttikilpaan, kuten hän jo viime vuoden puolella julistikin tekevänsä. ”Räppärit ovat aikamme filosofeja ja julkkikset ovat aikamme mielipidevaikuttajia. Katsokaa vaikka presidenttiämme. Trump ei ollut mukana politiikassa ja voitti.”

”En sano, että lähtisin kisaan juuri vuonna 2020 siksi, että ajattelisin, että kuka tahansa voi nähtävästi nykyään voittaa. Tarkoitan vain, että minulla on ideoita siitä, kuinka voisimme saattaa ideamme yhteen. Meidän tulisi käyttää vastakkaisia puolia, demokraatteja, republikaaneja, kaikkia jotka olivat kisassa mukana ja joilla oli hyviä ideoita, yhdistäen ne kollektiivisiksi ideoiksi joiden avulla hoitaisimme maan asioita.”

”Voimme aloittaa Amerikasta. Tuoda kaikki parhaat voimat yhteen. Koulutus, asuminen. On niin monia asioita, joita olen opetellut tehdessäni rikkaan miehen asuntoani ja muuta paskaa. Olen opiskellut juttuja, joita kaikki tarvitsevat: väripaletteja, mittasuhteita.”

Mies ottaa vielä lujasti kantaa rasismiin ja siihen, kuinka asiaan tulisi suhtautua olipa presidenttinä sitten kuka tahansa. ”Mustien tulisi lopettaa rasismiin keskittyminen. Maailma on rasistinen paikka, ok? Ei anneta sen häiritä keskittymällä siihen liikaa. Se on vain perhanan fakta. Elämme rasistisessa maassa, piste. Älkää antako ihmisten pakottaa meitä puhumaan asiasta niin pirun pitkään. Puhutaan ihan mistä tahansa muusta. Kumpikaan kandidaateista ei olisi kyennyt tätä asiaa hetkessä muuttamaan. Näin se vain on.”

Lisää luettavaa