Kanye Westin musiikkia vaaditaan poistettavaksi suoratoistopalveluista – vetoomus kerännyt jo yli 60 000 allekirjoitusta

6.12.2022 12:37

Räppäri Kanye ”Ye” West on viime aikoina viihtynyt otsikoissa lähinnä kaikissa muissa paitsi musiikillisissa merkeissä. West on herättänyt laajaa pahennusta antisemitistisillä ja natseja sekä Adolf Hitleriä sympatiseeranneilla lausunnoillaan. Ei olekaan mikään ihme, että useat tahot urheiluvaatevalmistaja Adidasta myöten ovat katkaiseet välinsä Yhdysvaltain presidenttikilpaankin ilmoittautuneeseen muusikkoon.

Nyt verkossa vaaditaan Westin musiikin poistamista Spotifyn, Apple Musicin ja Amazon Musicin kaltaisista suoratoistopalveluista.

”Kanye West on hiljattain esittänyt Hitleriä ylistäviä ja holokaustin kieltäviä lausuntoja, esitettyään ensin kuukauden ajan vahingollisia antisemitiittisiä lausuntoja”, Change.org:ista löytyvässä vetoomuksessa kirjoitetaan. ”Yhteiskunnassamme ei ole sijaa ihmisille, jotka levittävät tuonkaltaista vihaa ja tienaavat samalla miljoonia työllään.”

Suoratoistopannan tarkoituksena onkin ”rajoittaa Kanyen vaikutusvaltaa estämällä häntä tienaamasta musiikkiaan striimaavilla ihmisillä”.

Kirjoitushetkellä vetoomus on kerännyt yli 64 000 allekirjoitusta.

Lisää luettavaa