Kauas kaamoksesta rytmimusiikin avulla – Severi Peura & Selvänäkijät auttaa selättämään pimeyden uudella singlellään

Hehkuvainen on kollektiivin kolmas singlejulkaisu.
28.12.2017 10:57

Soundin Perjantaibiisi-sarjassa ensimmäistä kertaa näillä sivuilla esitelty Severi Peura & Selvänäkijät on julkaissut kolmannen singlensä sekä kappaleeseen tehdyn musiikkivideon. Tähän vuodenaikaan hyvin sopiva Hehkuvainen lähestyy kaamosmasennusta ja talvista kaukokaipuuta mustan rytmimusiikin kautta ja haaveilee pääsevänsä kauas voiman ja valon vajeesta.

”Synkistä, pimeistä hetkistä ja ristiriitaisista tunteista on aina löydettävissä myös kauneutta, ja tämän kauneuden pyrin löytämään musiikin avulla”, kertoo kappaleen säveltäjä ja sanoittaja Severi Peura.

Kappaleen tulkinta ei jää videolla pelkän kuuloaistin varaan, vaan se kehollistetaan myös viittomakielen avulla. Videosta on ohjattu myös kokonaan suomen viittomakielelle tulkittu versio. Viitotusta tulkinnasta ja jonglöörauksesta vastaa Erno Matikainen.

”Pateettisen ahtaudenkin sisältävä teksti voi löytää kauneuden rytmistä ja harmoniasta. Oli todella hienoa saada Erno mukaan videoon tekemään viitottu tulkintansa tekstistä, jolloin kauneus paatoksessa löytyi myös hänen upeasta kehonkielestä.”

Kuluvana singlejä julkaissut sekä keikkalavoja kolunnut yhtye suuntaa alkukeväästä jälleen studioon. Tiedote kertoo, että seuraavaksi onkin sitten tiedossa ”jotain aivan muuta”.

Lisää luettavaa