Kauko Röyhkä versioi itseään – Työn alla myös electroblues- sekä jazz-albumit

Kevyellä otteella versioitujen Röyhkä-klassikoiden lisäksi mukana on kolme uuttakin biisiä.

Valhe-yhtyeessä musisoivat Röyhkän lisäksi Olga Välimaa, Henrik Heselius ja Oscar Hagen.

Kauko Röyhkän seuraavat askeleet levymuusikkona ovat selvillä. Ensiksi mies julkaisee albumillisen versioita omista biiseistään, ja Röyhkän omien sanojen mukaan luvassa on ”kevyempiä versioita”.

Aamuöiseen sateeseen -albumilla on mukana ainakin kappaleet Lauralle, Paha maa, Muinainen härkä ja Helvetti. Lisäksi albumilta löytyy kolme uuttakin biisiä.

– Homma lähti käyntiin mun ja perkussionisti Janne Riisiön duojuttuna, mutta mukaan tuli sitten basisti Mikko Hellström ja Jouni Pusa, joka soitti koskettimia ja rummut pariin kipaleeseen, Röyhkä valottaa Facebook-sivullaan.

– Alun perin oli tarkoitus tallentaa vanhojen biisien duokeikoilla soitetut versiot, mutta kunnianhimo kasvoi ja lopulta olimme tekemässä hyvin jännittävää psykedeelistä albumia, jossa MINÄ soitan kaikki kitarat.

Albumi ilmestyy joulukuun alussa Svartin toimesta, ja sitä ennen on vielä luvassa Hippityttö helvetistä -single.

Paljon muitakin kiireitä miehellä riittää:

Röyhkä on mukana englanninkielisessä Valhe-yhtyeessä. Viime viikolla debyyttikeikkansa soittaneen yhtyeen musiikki on miehen oman kuvailun mukaan eletrobluesia, jossa on ripaus goottia. Pitkäsoitto on valmisteilla.

Hänellä on myös valmisteilla levytys Severi Pyysalon kokoaman jazzbändin kanssa. Siltäkin projektilta on pitkäsoitto ilmestymässä ensi keväänä.

Kirjarintamalla Röyhkä on ajankohtainen Lapinpoika-romaanin ansiosta.