Mikko-sika matkusti Mallorcalle, mutta Jaakko Tepon poikien bändi matkustaa lamamatkalle Kolille

Kaukolasipartio on Tepon veljesten vetämä 1980-lukuisen diskoiskelmäinen yhtye.
16.3.2018 09:28

Kaukolasipartio on joensuulaislähtöinen yhtye, jonka yhteydessä yleensä ensimmäiseksi mainitaan merkittävä sukulaisuussuhde. Niin nytkin, aina otsikkoa myöten, sillä onhan Kaukolasipartio-veljesten Ilja ja Johannes Tepon isä Jaakko Teppo tuttuakin tutumpi kaikille 1980-luvulla lapsuutensa kesälomamatkat isän autokasettisoittimen äärellä viettäneille.

Musiikillisesti Kaukolasipartio on kuitenkin varsin kaukana isän-Tepon paksulla murteella viännetyistä, tarkkanäköisistä ja tragikoomisista kupleteista, vaikka selkeä 1980-lukulaisuus kaikuukin etenkin tässä nyt videon saaneessa Lomamatka lamamatka -kappaleessa.

Videon maisemat ovat suoraan suomalaisten kansallismaisemasta Lieksan Kolilta. On kaunista, on. Omalla tavallaan kaunista on myös videon kuvaama kaveriporukan kostea mökkiloma.

– Aiemmat musiikkivideomme ovat kaikki hyvin kesähenkisiä. Neiti Kaunispäivä on kuvattu Espanjan Andalusiassa, Kesyttämätön leijona seikkailee Afrikassa, Jappadappa sijoittuu lemmenlaivalle ja Kaukolasipartio kesäiseen Joensuuhun. Nyt oli aika tehdä jotain ihan muuta ja tuoda samalla Suomen talvea esille. Meillä on kaunis luminen talvi ja olkaamme siitä ylpeitä, Ilja Teppo kertoo.

Lomamatka lamamatka on peräisin Kaukolasipartion viime vuoden lopussa julkaistulta Enpä lähtis moittimaan -albumilta. Teppojen lisäksi yhtyeessä soittavat Pertti Feller, Antti Huuskonen ja Sampsa Asikainen.

Lisää luettavaa