Kaunista ja kaihoisaa musiikkia tarjolla – The Last of Us -säveltäjä Gustavo Santaolalla Suomeen

22.3.2024 10:00

Hienoja keikkauutisia kantautuu Soundin verkkotoimitukseen! Tiedote kertoo, että elokuva- ja pelimusiikistaan parhaiten tunnettu säveltäjä Gustavo Santaolalla saapuu esiintymään Suomeen. Argentiinalaissäveltäjä konsertoi Helsingin Kulttuuritalossa 10. lokakuuta.

Santaolalla on tehnyt jo puolen vuosisadan mittaisen uran. 1960–70-luvuilla hän oli mukana argentiinalaisissa Arco Iris- ja Soluna -yhtyeissä, ja myöhemmin hänestä tuli maineikas tuottaja. Länsimainen yleisö on oppinut tuntemaan miehen kuitenkin elokuva- ja pelimusiikista: Santaolalla voitti Oscarin peräkkäisinä vuosina 2005–06 sävellettyään musiikin elokuviin Brokeback Mountain ja Babel. Videopelien ystävät muistavat hänet The Last of Us -pelien komeasta soundtrackista, ja Santaolalla teki musiikin myös pelin pohjalta tehtyyn tv-sarjaan.

Santaolallan musiikin vaikutteet tulevat Etelä-Amerikan kulttuurista ja erityisesti Andien vuorilta. Sikäläisessä musiikissa on keskeisessä roolissa kymmenkielinen, kooltaan ukulelea muistuttava ronroco-soitin. Instrumentin omaleimainen sointi toi tärkeän säväyksensä Santaolallan Ronroco-albumille (1998), jonka vaikutteet kuuluvat vahvasti Santaolallan myöhemmissä teoksissa.

Syksyn Ronroco-juhlakiertueellaan Santaolalla esiintyy kuusihenkisen, multi-instrumentalisteista kootun yhtyeensä kanssa. Luvassa on otteita Ronroco-albumilta sekä muita sävellyksiä, jotka ovat syntyneet Santaolallan sävelkynästä albumia seuranneen neljännesvuosisadan aikana.

Konsertin pääsyliput palvelumaksuineen maksavat alkaen 44 euroa. Liput ovat myynnissä Lippupisteen myyntikanavissa torstaina 28. maaliskuuta alkaen.

Lisää luettavaa