Keith Richards taltutti kerran lavalle rynnänneen fanin kovin ottein: ”Telecaster on hiton hyvä nuija”

30.5.2022 12:30

Keith Richards ei tosiaan pelleile. Lava on hänen aluettaan, ja jos joku Keefin reviirille tunkeutuu, on vieraan syytä varautua taisteluun. Tämän sai huomata eräs Rolling Stonesin fani, joka rynnisti vuonna 1981 lavalle kesken Satisfactionin.

Classic Rock muistelee tätä tapausta, joka sattui Yhdysvaltain Hamptonissa Tattoo You -albumin jenkkikiertueen viimeisellä pysähdyspaikalla. Ilta oli vieläpä Richardsin syntymäpäivä, ja konsertti oli saavuttamassa loppuhuipennuksensa katosta pudotettujen ilmapallojen myötä. Siinä sekamelskassa eräs katsoja sitten pääsi rynnistämään lavalle.

Richards näki, miten fani juoksi lähemmäs häntä ja Mick Jaggeria, eikä kitaristi ollut mielissään. Kaiken hässäkän keskellä ei voinut olla varma, oliko tyyppi vain riehakas katsoja vai puukon kanssa lavalle hypännyt sekopää. Niinpä Richards riisui kitaran kaulastaan ja iski sillä lavatunkeutujaa vastapalloon.

”Tein sen vain siksi, että turvamiehet olivat myöhässä. Yritin pitää Mickin puolia. En tiennyt, mitä tämä kaveri aikoi, ja Telecaster on hiton hyvä nuija”, Richards kommentoi tapausta Classic Rockin mukaan.

”Huolehdin siinä lähinnä siitä, löinkö tyypin liian kovaa Charlien rumpuja päin niin, että rumpujensoitto häiriintyisi. Niin ei onneksi käynyt, ja kitarakin pysyi vireessä.”

Fani otettiin nopeasti kiinni ja vietiin putkaan. Richards ilmeisesti leppyi nopeasti, sillä hän maksoi myöhemmin kaverin takuut niin, että tämä pääsi vapaalle jalalle. Loppu hyvin, kaikki hyvin! Alapuolella vielä videomuotoista todistusaineistoa tilanteesta, kohdassa 1:10 lähtee:

Lisää luettavaa