Kerry King täräytti mielipiteensä Iron Maidenin tuoreemmasta tuotannosta – ”En jaksa edes vaivautua”

18.5.2024 20:39

Kerry Kingillä pitää kiirettä. Kitaristi julkaisi juuri ensimmäisen soololevynsä From Hell I Risen, ja Slayerkin on heittämässä tänä vuonna muutaman festarikeikan. Silti thrash metal -veteraanilla riittää aikaa tarkastella mitä muut pitkän linjan rock- ja metal-aktit puuhailevat.

King kertoo RIFFX:n haastattelussa, ettei ole vielä tutustunut Bruce Dickinsonin The Mandrake Project -sooloalbumiin, mutta Iron Maidenin tuoreemmasta tuotannosta löytyy kyllä mielipide.

”En ole kuullut Brucen uutta levyä, mutta eräs ystäväni sanoi, että se on parempi kuin Iron Maiden”, King sanoo. ”Se ei yllättäisi minua — ei millään pahalla Maidenia kohtaan, mutta heidän biiseistään on tullut niin pitkiä, että en jaksa edes vaivautua. Keskittymiskykyni ei riitä.”

Judas Priestin Invincible Shieldiltä King on kuullut muutaman kappaleen.

”En ole kuullut Judas Priestin uusinta kokonaisuudessaan, mutta kuulin muutaman biisin radiosta”, kitaristi sanoo. ”Jotkut niistä ovat aika tyypillisiä. Yksi kuitenkin erottui joukosta: The Serpent and the King. Se on siisti biisi, se on progressiota Priestin juttuun. Nautin siitä. En ole kuullut levyä kokonaan, mutta teen sen vielä ehdottomasti. Minulla on itse asiassa keikka Priestin kanssa parin viikon päästä.”

King pitää siitä, että bändit pitävät kiinni omista soundeistaan, eikä tuoreen soolomateriaalin vertailu Slayeriin haittaa miestä lainkaan.

”Pidän esimerkiksi AC/DC:stä, koska he kuulostavat AC/DC:ltä. Luulen sen olevan syy sille, miksi kaikki tykkäävät AC/DC:stä”, King sanoo. ”Jos joku sanoo, että ’no, tämähän kuulostaa vähän Slayeriltä’, minä tuumin siinä vaiheessa, että ’miltäs vitulta luulit sen kuulostavan?’ Olen antanut faneille ennakkomakua tulevasta viimeiset 40 vuotta. Olisi mielestäni outoa, jos ihmiset eivät vertailisi minua edelliseen bändiini, koska vaikutin niin suuresti sen soundiin niin musiikillisesti kuin sanoitustenkin osalta. Miltä muultakaan tämä soolobändi kuulostaisi?”

”Se on kamaa mitä haluan soittaa”, King lisää. ”Jos olisin joskus halunnut tehdä jotain muuta kuin Slayer-kamaa, tämä olisi ollut oikea aika tehdä se. Mutta en tehnyt niin. Minä pidän tästä. Ja luulen sen olevan se syy, miksi minusta pidetään.”

Lisää luettavaa