Kiko Loureiro sanoo suositelleensa Megadethille aluksi toista kitaristia Teemu Mäntysaaren sijaan – ”Se olisi ollut mahtavaa”

4.1.2024 20:56

Kitaristi Kiko Loureiro ilmoitti viime vuoden lopulla poistuvansa Megadethin riveistä – aluksi väliaikaisesti, mutta sittemmin ilmeisen pysyvästi. Miehen korvaajaksi astui Wintersunissa vaikuttanut Teemu Mäntysaari.

Loureiro on aiemmin sanonut näytelleensä merkittävää osaa Mäntysaaren pestissä, mutta paljastaa nyt Guitar Worldille ehdottaneensa aivan aluksi yhtyeelle toista nimeä korvaajakseen.

Kitaristi kertoo lähestyneensä Dave Mustainea ja Megadethin manageriporrasta ehdotuksella paluusta kimppaan kultakauden kitaristi Marty Friedmanin kanssa.

”Itse asiassa mainitsin managereille ja Davelle, että Marty Friedmanin paluu olisi mahtava juttu”, Loureiro sanoo.

”Minulla ei ole hajuakaan puhuvatko he asiasta tai ylipäätään hänen kanssaan, mutta minä kuitenkin ehdotin sitä”, Loureiro lisää. ”Minulla ei ole asiasta tietoa sen enempää, enkä halua monimutkaistaa asioita.”

Vaikka Friedman epäilemättä onkin edelleen lähellä monen yhtyeen fanin sydäntä, soolokitaristin paikka vaikuttaisi olevan tällä haavaa tiukasti Mäntysaaren hallussa. Loureiro on myös ylistänyt suomalaisseuraajaansa ”hämmästyttäväksi, uskomattomaksi soittajaksi”.

Lisää luettavaa