Kirk Hammett selitti Metallican uuden levyn sävellyspanoksensa puutetta kadonneella puhelimella – James Hetfield ei selitystä niele

Kuten Soundissakin aikanaan uutisoitiin, Metallica-kitaristi Kirk Hammett kadotti reilu vuosi takaperin puhelimensa ja sen mukana sadoittain riffejä ja biisi-ideoita taivaan tuuliin. Tästä syystä Metallican uudella Hardwired… To Self-Destruct -albumilla ei ole ainoatakaan kappaletta, jolle Hammett olisi kirjattu tekijätietoihin. Näin siis miehen itsensä mukaan.

Ranskalaisen Metal XS:n haastattelussa  James Hetfield kuitenkin sanoo, ettei puhelimen häviämisellä ollut asian kanssa mitään tekemistä vaan syy on hänen mukaansa täysin siinä, ettei Hammett ollut läsnä biisejä työstettäessä.

– Tietysti Kirk soitti soolot, mutta Lars ja minä… Hommahan on aina mennyt niin, että minä ja Lars olemme tehneet biisit ja muut ovat tuoneet riffejä ja ideoita mukaan. Kirkillä ei vain ollut riffejä. Tiedän, miten hän puhuu puhelimestaan ja kadottamistaan riffeistä, mutta hän ei vain ollut mukana prosessissa. Robert [Trujillo, basisti] oli paikalla ja esimerkiksi ManUNkindin intro on hänen käsialaansa, Hetfield toteaa.

Tosiaan, kun katsoo Metallican julkaisemia making of -videoita, niin harvoinpa Kirk niissä vilahtaa muuta kuin sooloja tiluttamassa. Tai Kirkin riffit eivät vain ylittäneet Hetfield-Ulrich laatutasoa, mene ja tiedä.