Kitaralegenda Michael Schenker muistelee lyhyttä pestiään kasarisuuruuden riveissä – ”Vihasin sitä. Odotin vain pääseväni pois”

15.4.2022 09:30

Saksalainen kitaralegenda Michael Schenker paikkasi hetken 1990-luvun lopulla kasarilla suuruuden päiviään viettäneen Rattin Robbin Crosbyä. Muusikon mukaan pesti ei ollut kuitenkaan sieltä helpoimmasta päästä.

Schenker jutusteli aiheesta The Rock Experiencen haastattelussa.

”Se oli harmitonta; täysin harmitonta”, kitaristi toteaa. ”[Ratt-kitaristi] Warren DeMartini on täysi Michael Schenker -fani, ja hänestä tuli ystävä. Robin [McAuley] ja minä olimme saman Left Bank -manageritoimiston listoilla. Tein silloin kaksi juttua. Robinilla ja minulla oli kuuden kuukauden tauko ennen kuin ryhdyimme nauhoittamaan uutta levyä, ja sinä aikana Left Bank ja levy-yhtiö, siis molemmat, kysyivät voisinko tehdä jotain [Shark Island-, Vixen-, L.A. Guns- ja Ratt-jäsenistön muodostaman] Contraband -all star -yhtyeen kanssa. Suostuin, ja se oli mielenkiintoinen projekti. Toinen juttu oli, että Ratt oli lähdössä juuri kiertueelle, ja he olivat menettäneet toisen kitaristinsa Robbin Crosbyn. Warren DeMartini kysyi saman tien minua ja tein sen ystävänä. ’En ole tekemässä mitään muuta. Miksi en tekisi tätä? Se on harmiton juttu’, ajattelin. Sitten kun se oli ohi, jatkoin Robinin kanssa.”

Schenkeriltä kysyttiin, yrittikö Ratt koskaan saada häntä äänittämään albumia kanssaan.

”En muista, sillä heidän touhunsa oli niin kaoottista”, kitaristi sanoo. ”Heidän kanssaan oli vaikeaa toimia, koska he olivat jakautuneet kahteen leiriin. En muista tarkasti, luullakseni basisti ja rumpali olivat toisella, ja laulaja ja kitaristi toisella puolella. Siellä taisteltiin jatkuvasti, ja olin kaiken sen keskellä. Vihasin sitä. Odotin vain pääseväni pois.”

Schenkerin tuurauksesta on jäänyt jälkipolville myös videomuotoista todistusaineistoa. Katso yksi pätkä alta.

Lisää luettavaa