Kitaravirtuoosi Joe Satriani muistelee Metallica-kitaristin jääneen viimeiseksi soitto-oppilaakseen – ”Hän oli niin motivoitunut nuori oppilas”

Joe Satriani

Kitaristisuuruus Joe Satriani muisteli opetusaikojaan Kylie Olssonin Life In Six Strings -youtube-show’n haastattelussa. Satriani toimi soitonopettajana ennen siirtymistään artistin uralle vuoden 1987 Surfing With The Alien -albuminsa myötä. Kitaristin tunnetuimpiin oppilaisiin lukeutui Metallica-kepittäjä Kirk Hammett.

”Mikä mahtava lopputulos”, Satriani kertoo Hammettista puhuessaan. ”[Kirk] oli niin motivoitunut nuori oppilas. Hän osasi soittaa jo melko hyvin ennen tapaamistamme — hän soitti silloin Exodus-bändissä. Sinä aikana hän pääsi Metallicaan, ja alkoi ottaa kaksi tuntia viikossa. Hän oli niin motivoitunut ja todella hyvä oppilas. Hän tiesi täsmälleen mitä halusi ja oli todella nälkäinen. Se oli mahtavaa. Hän oli itse asiassa viimeinen oppilaani; pidin viimeisen oppituntini tammikuun alussa vuonna 1988 Kirkille, ja seuraavana päivänä siirryin sooloartistiksi ensimmäistä kertaa elämässäni. Se on ollut hyvin jännittävä matka meille molemmille.”

”Vedimme itse asiassa show’n yhdessä 120 000 katsojalle Quebecissä vuosia sitten — Metallica oli ystävällinen ja antoi meidän avata heidän show’nsa — ja se oli mahtavaa”, kitaristi jatkaa. ”Siinä on jotain erityslaatuista, kun voit hengailla jonkun kanssa ja tiedätte mistä te kummatkin olette tulleet ja mihin te olette päätyneet. Se on hienoa.”