Kitaravirtuoosi puolustaa esikuviensa suorasta kopioinnista kritisoitua bändiä – ”Minä olen pöllinyt enemmän kamaa kuin Greta Van Fleet on koskaan pöllinyt”

"Me kaikki teemme niin", tuumaa George Lynch.
4.1.2019 13:29

Amerikkalaista Greta Van Fleet -yhtyettä on monissa yhteyksissä tituleeraattu rockin pelastajaksi ja uudeksi Led Zeppeliniksi. Toisille esikuvat kuitenkin kuuluvat bändin musiikista liiankin vahvasti ja yhtyettä on myös kritisoitu Zeppelinin suorasta kopioinnista, varsinkin laulaja Josh Kiszkan osalta.

Dokkenista ja Lynch Mobista tuttu kitaravirtuoosi George Lynch kuuluu nuorukaisten puolestapuhujiin. Lynch sanoo Masters of Shred -haastattelussa, ettei yhtye kopioi esikuviltaan yhtään sen enempää kuin kukaan muukaan.

”Kuulkaa, minäkin varastan juttuja muilta. Me kaikki teemme niin. Ketä kiinnostaa? Kunhan sitä ei peittele, se riittää” Lynch tuumaa.

”Minä olen pöllinyt enemmän kamaa kuin Greta Van Fleet on koskaan pöllinyt. Nähdään siis oikeudessa. Onnea matkaan, minulla on todella hyvät asianajajat. Dewey, Cheatem & Howe, oletteko koskaan kuulleet heistä?” kitaristi veistelee ja viittaa muun muassa The Three Stoogesista tuttuun vitsiin.

Jotain Greta Van Fleet ainakin tuntuu tekevän oikein, sillä hiljattain esikoislevynsä julkaissut pumppu on ehdolla peräti neljässä Grammy-kategoriassa.

Lisää luettavaa