”Kitaristit ovat maailman konservatiivisimpia tyyppejä” – Melvins-pomo kertoo, mitä kaipaa soittajilta enemmän

Buzz Osborne sanoo noudattavansa itse kirjailija Flannery O’Connorin sekä Kiss-basisti Gene Simmonsin neuvoja.
14.5.2024 14:11

Melvins on kulkenut tyystin omia polkujaan jo vuodesta 1983 saakka. Tuoreessa Total Guitar -lehden haastattelussa yhtyeen keulahahmo Buzz Osborne sanoo kaipaavansa nykypäivän soittajilta samaa kokeilunhalua, jota Melvinsilläkin on ollut huikeat 27 levyä käsittävällä matkallaan.

”Toivoisin, että kitaristi olisivat seikkailunhaluisempia. Mutta eivät he ole. Tuntuu siltä, että kitaristit ovat maailman konservatiivisimpia tyyppejä. Heitä ei saa tekemään mitään sovituista säännöistä poikkeavaa. Kokeilisitte jotain uutta – saattaisitte pitää siitä!” Osborne toteaa.

”Minusta me olemme aina tarjonneet jotain tavanomaisuudesta poikkeavaa. Emme ole osa mitään genreä. Meidät niputetaan grungeen, mutta muut grungebändit eivät kuulosta yhtään meiltä. Me olemme aina olleet ihan erilainen entiteetti.”

Osborne sanoo pitäneensä kokeilunhalua yllä kaikki nämä vuodet noudattamalla kahta kuulemaansa neuvoa, joista toisen on antanut kirjailija Flannery O’Connor, toisen Kiss-basisti Gene Simmons.

”O’Connor sanoi kirjoistaan, että ’Jos ne eivät ole kiistanalaisia, ne eivät ole hyviä’. Se on jäänyt mieleeni. Toinen mistä olen aina pitänyt, on Gene Simmonsin käsky: ’Ole niin merkillinen kuin mahdollista’. Sitä olen toistellut usein.”

Melvinsin viimeisin levy Tarantula Heart julkaistiin viime huhtikuussa.

Lisää luettavaa