Kiukku – Tuttujen tyyppien uusi bändi

Kiukku on erittäin kuvaava nimi äkäistä ja vauhdikasta punkrockia veivaalle ryhmälle. Nimen takaa paljastuu tuttuja naamoja: yhtyeessä meuhkaavat Ira Kiree (eli Viikatteen kitaristi Ari Taiminen), Hane (alias Hannu Voutilainen eli Master Bater Turmion Kätilöistä) ja K.H. (eli Fleshdancenkin riveistä tuttu Kimmo Hirvonen, joka myös pyörittää Kiukkuakin julkaisevaa Longplay Music -lafkaa). Lisäksi Taiminen ja Hirvonen soittavat myös Koljosen Tiekiistassa.

Kiukun laulu- ja sanoitusvastuu on uskottu naiselle, joka tottelee tässä yhteydessä nimeä Rähikäinen mutta jonka henkilöllisyyttä ei paljasteta. Kertokaahan, jos ulosanti kuulostaa tutulta!

– Kiukku syntyi puhtaasti levy-yhtiön ideasta, kertoo Ira Kiree. – Onneksi taiteellinen vapaus ja vastuu jätettiin kokonaan tekijöille itselleen. Syntyyn vaikutti myös osaltaan se että mulla alkoi olla aika paljon biisi-ideoita varastossa joita en halunnut jättää käyttämättä.

Kiukun esikoisjulkaisu oli toissavuotinen kahden biisin ep-levy, joka löytyy myös Spotifysta. Kesäkuun alussa ilmestyy 14-raitainen debyyttialbumi Kiukku.

– Levyä tehtiin aika pitkään ja äänityssessioita kertyi useampi. Mä äänitin myös aika paljon kitaroita kotistudiossa jälkikäteen livenä soitettujen pohjaäänitysten päälle. Levy syntyi pitkästä rupeamasta huolimatta aika luontevasti juuri tämän metodin pohjalta, pelimannihengessä suoraan kovalevylle ilman soittovirheiden tai tempojen korjauksia.

– Sanoituspuolella on aika rankkojakin juttuja lapsuuden lopusta (Kiukku) kohti itsetuhohakuista aikuisuutta (Mä haluun kuolla tänä yönä). Toisaalta bileet jatkuu eläkepäiviin asti (Kräkkijemma), eli ei tää kaikki niin lohdutonta loppujen lopuksi olekaan. Levyltä kyllä löytyy kevyempiäkin juttuja kuten 53 kg, Kaikki sormet tallella ja Parhaat naiset, jotka edustavat hyvinkin elämänmakuista meininkiä.

Kiukku: 53kg