Klamydialla ei kauaa nokka tohissut uutta rumpalia etsiessä – löytyi kätevästi lähipiiristä

10.1.2020 10:20

Klamydian pitkäaikainen rumpali Riku Purtola jättäytyi yhtyeestä sivuun viime vuoden lopussa. Tämä oli orkesterille harmillinen isku – olihan Purtola soittanut bändissä aina vuodesta 1990 alkaen –, mutta nyt yhtye tiedottaa löytäneensä uuden miehen rumpupatteriston taakse. Eikä tarvinnut edes kaukaa etsiä: uusi rumpali on Pasi Helin eli kitaristi Jakke Helinin pikkuveli.

”Loppuvuodesta minua kysyttiin bändiin, ja totta kai suostuin siihen. Veljeni Jaken kanssa aloitettiin soittokuviot jo vuonna 1980, ja siitä asti on soiteltu yhdessä monissa kokoonpanoissa. Veskunkin kanssa pyöritty samoissa kuvioissa jo 1980-luvun puolesta välistä saakka. Itse olen soitellut monissa vaasalaisissa bändeissä koko ajan. Odotan innolla, että pääsen kiertämään maata Klamydian kanssa. Nähdään keikoilla!” Helin kertoo tiedotteessa.

”Eipä tarvinnut valtavasti miettiä ja töitä tehdä sen eteen, ketä pyytää uudeksi rumpaliksi. Kriteereinä kun on hyvä soittotaito ja pitää tulla hyvin toimeen, kun pitkin vuotta ollaan tien päällä hyvin tiiviisti yhdessä. Yhtälö ja valinta oli siis hyvinkin helppo. Pasi on kovan luokan rumpali. Helinin veljekset kun laittaa menemään ja Severi jyrää bassossa, niin mikäpä meikäläisen on siihen päälle ottaa lauluosuudet haltuun. Tässä jo odottelen äärimmäisen kovasti kiertueen alkua”, Vesku Jokinen lisää.

Yhtye aloittaa kevätkiertueen 6. maaliskuuta Tampereelta. Rundin kaikki päivämäärät on listattu alle:
6.3. Tampere, Sorsapuistosali
7.3. Naantali, Kylpylä
13.3. Vierumäki, Teatro
14.3. Imatra, Osmos Cosmos Bar
20.3. Seinäjoki, Rytmikorjaamo
21.3. Saarijärvi, Summassaari
28.3. Joensuu, Kimmel
3.4. Loimaa, Sporttibaari
4.4. Laihia, Route
9.4. Mäntsälä, Suurlava
10.4. Klaukkala, Monikkohalli
11.4. Jämsä, Himosareena
12.4. Keuruu, Rock Bike
17.4. Tahko, Kunkku
18.4. Hankasalmi, Revontuli
24.4. Oulu, Teatria

Lisää luettavaa