”Kolmessa päivässä narulle” – Ennakkokuuntelussa konkareiden uusi bändi Estado Novo

22.9.2014 10:23

Estado Novo on uusi rockbändi, jonka miehistö on keitetty monissa liemissä. Mukana häärivät HIMiä, Sentencediä, Apocalypticaa ja muita suuruuksia tuottanut sekä KYPCK:n rumpalina toiminut Itä-Saksa-solisti Hiili Hiilesmaa, basisti Jukka Puurula (mm. Don Huonot), laulaja Teppo Haapasalo (mm. Purity) ja kitaristi Kalle Sundström (mm. Itä-Saksa).

Yhtyeen nimetön debyyttialbumi ilmestyy tulevana perjantaina, mutta albumin pariin pääsee ennakkoon Soundin avulla.

Udellaan ensin laulaja Teppo Haapasalolta muutama perustavanlaatuinen kysymys.

Syntyikö bändi normaaliin tapaan – eli kostean baari-illan ideoinnin pohjalta?

– Ei syntynyt. Hiilellä ja Kallella oli biisejä. Sitten Hiili soitti mulle, että tuutko laulamaan kun olis tämmöinen projekti. Mietin sadasosasekuntin ja vastasin että totta maar. Ei paljon huikulia näkynyt.

Mikä oli tyylillisenä ydinajatuksena bändiä startatessa?

– Tinkimättömyys. Musalla ei oikeastaan ollut merkitystä, biisit oli tuommosia retroja. Se oli kuitenkin selvää, että nopeesti äänitetään, ei hinkata ja äänitellä miljoonia raitoja vaan tehdään vanhaan tyyliin nauhalle ja tartutaan hetkeen – ja näin tehtiin. Teksteissä mulla taas oli heti se ajatus, että ne on todella yhteiskunnallisia ja vinksahtaneita. Ohjenuora oli lause: ”Like my idols back in good old days 30’s and 40’s.” Repikööt siitä kukin minkä johtopäätöksen haluaa.

Asialla on sen verran kokenut porukka, että luulisi albumin purkittamisen sujuneen helposti. Oliko näin?

– Kuten sanottua niin äänitykset kesti vähän aikaa eli koko paketti on vedetty narulle kolmessa päivässä. Kun tekee tällä tavalla, niin lopputulos on mukavan rouhee ja ehtii tekemään muutakin kuin istumaan studiossa. Kovat on soittajat ja läävää on meno.


 

Pidemmittä pulinoitta, laitetaan Estado Novon pitkäsoitto raikamaan!

ENNAKKOKUUNTELU ON PÄÄTTYNYT. Musiikkia löytyy kaupasta!

Lisätietoja: www.facebook.com/estadonovo.org

Lisää luettavaa