Kosto on suloinen: Bob Marleyn poika aikoo muuttaa kalifornialaisen vankilan kannabisfarmiksi

Niin ne ajat muuttuvat. Kun Bob Marleyn ja Peter Toshin kaltaiset reggae-suuruudet lauloivat aikanaan kannabiksen vapauttamisesta, asia tuntui kaukaiselta ja epärealistiselta haaveelta. Nyt kuitenkin Yhdysvalloissakin ollaan useassa osavaltiossa avaamassa ovia kannabiksen viihdekäytölle, ja vuonna 1981 kuolleen Marleyn nuorin poika, isänsä tavoin reggae-artistiksi ryhtynyt Damian on valmiina keräämään muutoksen hedelmiä.

Billboard uutisoi, että Damian ja kannabistuotteita valmistava Ocean Grown Extracts -yhtiö ostivat käytöstä poistetun kalifornialaisen Claremont Custody Center -vankilan ja aikovat muuttaa sen kannabisfarmiksi. Vuonna 1990 rakennettu, 77000 neliömetrin mittainen vankila vaihtoi omistajaa 4,1 miljoonalla dollarilla.

”Niin monet uhrasivat kannabiksen vuoksi niin paljon joutuessaan vankilaan sen takia. Jos tällainen liiketoiminta auttaa ihmisiä ja sitä käytetään ihmisten lääkitsemiseen ja innoittamiseen, se on menestys”, Damian Marley kommentoi Billboardille.

Claremont Custody Centeriin sijoitettiin aikanaan runsaasti vähemmän vaarallisiksi luokiteltuja huumerikoksista tuomittuja vankeja.

Mikäli osapuolten suunnitelmat menevät nappiin, on tilanteesta iloa sekä viranomaisille että vankilan uusille omistajille. Kannabiskasvattamosta kaavaillaan 100 työpaikkaa tarjoavaa yritystä, joka tuottaa vuosittain miljoona dollaria verotuloja läheisellle Coalingan kaupungille.

Kalifornia äänestää kannabiksen viihdekäytön laillistamisesta marraskuussa. Enemmistö viimeaikaisiin kyselyihin vastanneista on kannattanut laillistamista.