Kotiteollisuus ylistää naiseutta: ”Iän myötä tajuaa, miten tyhmiä me ukot loppujen lopuksi olemme”

12.2.2021 09:00

Harvaan asiaan pystyy luottamaan tässä katalassa maailmassa, mutta siihen sentään voi, että Kotiteollisuuden soundi on ja pysyy. Jouni Hynynen ja kumppanit ovat löytäneet tyylinsä jo vuosikymmeniä sitten, ja tänään julkaistu Herttarouva-single jatkaa sujuvasti siitä mihin yhtye jäi Valtatie 666 -albumillaan vuonna 2018. Kuuntele uusi biisi alempaa.

Herttarouva on siis ensimmäinen single keväämmällä ilmestyvältä Kotiteollisuuden 17. studioalbumilta. Hynynen kertoo levystä ja kappaleesta tiedotteessa seuraavasti:

”Kesällä 2020 aloitimme äänitykset, viimeiset säädöt tehtiin tammikuussa 2021. Eli ei siis ollut mikään piispainkokous tämä setti. Välillä meinasi usko loppua, mutta loppuvuodesta 2020 tajusin, että meillä on pirun hyvä biisisatsi kasassa. Niin hyvä, että ensimmäisestä singlestä piti jopa hieman tapella. Lopulta luovutin ja annoin poikkeuksellisesti levy-yhtiön päättää.”

Herttarouva ei ehkä parhaalla tavalla edusta levyn erittäin raskasta linjaa ja teemaa, mutta ensimmäisenä tärppinä se toimii hienosti. Sitä paitsi siitä ainakin kuulee, että Kotiteollisuus on hyvässä soittokunnossa. Herttarouva on ylistys naisille ja naiseudelle. Näillä kymmenillä, kun on kertynyt ikää ja kokemusta sitä tajuaa, miten tyhmiä ja lapsellisia me ukot loppujen lopuksi olemme. Naiset ovat niitä, jotka tätä hommaa kasassa pitävät. Hyvässä ja pahassa.”

Ja näin se tuore single kulkee:

Lisää luettavaa