Kovia kokenut Brian May avautuu terveysongelmistaan – ”Olen kiitollinen, että olen elossa”

Queenin kitaristilegenda Brian May sanoo olevansa kiitollinen selviydyttyään aiemmin tänä vuonna saamastaan sydänkohtauksesta, sitä seuranneesta vatsan seudun verenvuodosta sekä muista terveysongelmista.

May oli vieraana Good Morning Britain -ohjelmassa.

”Se oli aika paha juttu, ja sitä seuranneet komplikaatiot olivat myös pahoja”, May sanoo. ”Voimien takaisin saaminen on ollut melkoinen ylämäki kavuta, mutta siitä on tullut uusi uskontoni. Teen aerobista kuntoutusta joka päivä ja tulen jatkuvasti vahvemmaksi. Olen pian Rautamies.”

”Minulla oli aivan mahtava kirurgi, ja olen kiitollinen, että olen elossa”, mies jatkaa. ”Vielä muutama vuosi sitten tilanne ei olisi sama. Minulla on kolme stenttiä. Ne toimivat hyvin ja oloni on hyvä.”

Mayn mukaan vatsan alueen verenvuoto aiheutti sydänkohtaustakin suuremman akuutin vaaran hänen terveydelleen.

”Se oli se piste, jossa miltei menetin henkeni — ei sydänkohtaus, kumma kyllä”, May toteaa. ”Heidän antamiensa lääkkeiden kanssa saa olla varovainen, sillä se on hyväksi stenteille ja sydämelle, mutta ei keholle muutoin, ja tilanne voi mennä pahaksi nopeasti. Se on kapealla nuoralla tanssimista.”

”Pahinta oli vatsan verenvuoto, menetin paljon verta ja olin aivan lopussa”, mies lisää. ”En voinut liikkua, en päässyt huoneen toiseen päähän. Se oli pahin vaihe. Minulla meni tuolloin muutoinkin huonosti. Se kuulostaa nyt hupaisalta. Oikea katastrofien multihuipentuma. Minulla oli kaiken lisäksi iskias, enkä yhtään tiedä miten sain sen. Kipu oli kuitenkin niin sietämätön, etten ollut aluksi kykenevä leikkaukseen. Sydänoperaatio oli lasten leikkiä iskiakseen verrattuna.”

Katso Mayn haastattelu alta.