Kuinka The 69 Eyes ja superhittejä tehtaillut Diane Warren päätyivät yhteistyöhön? Jyrki 69 kertoo

13.3.2024 16:26

The 69 Eyes julkaisee 22. maaliskuuta uuden Fade to Grey -kappaleen Yhdysvaltain-kiertueen kunniaksi. Sävellyksen on tehnyt amerikkalainen Diane Warren. Lukuisia musiikkialan palkintoja kerännyt Warren on kirjoittanut musiikkia Celine Dionille, Elton Johnille, Kissille, Aerosmithille ja lukemattomille muille.

Ihan tavallinen ei ole Fade to Greyn syntytarinakaan.

– Piipahdin ennen Vain elämää -kuvauksia Los Angelesissa. Hain sieltä inspiraatiota niin tv-hommaan kuin Death of Darkness -levyllekin. Beverly Hillsissä törmäsin sitten muutamaan daamiin, ja juttelimme lyhyesti. Vasta myöhemmin tajusin, että eräs heistä oli Diane Warren. Siis maailman kovin biisinkirjoittaja, sanoo laulaja Jyrki Linnankivi.

– Viimeistään siinä vaiheessa, kun näin Warrenin soittavan flyygeliä Oscar-gaalassa, alkoi harmittaa ihan oikeasti, etten ollut kysynyt yhteystietoja… No, kokeilin sitten jäätä, ja lähetin hänelle kehuja The Cultin loistavaan Painted On My Heart -biisiin liittyen. Yllättäen hän vastasi, ja nyt pari vuotta myöhemmin tilanne on sellainen, että The 69 Eyes julkaisee Warrenin kirjoittaman biisin!

Kerro vähän Fade to Greyn tekemisestä.

– Warren sävelsi ensin koko biisin ja lähetti meille sitten demon. Sen jälkeen sovitimme ja tuotimme kappaleen Gabi Hakasen ja Erno Laitisen kanssa, kertoo Linnankivi.

– Kävin muutaman kerran Hollywoodissa Warrenin studiossa soittamassa eri versioita ja hyväksyttämässä ne. The 69 Eyesille on iso kunnia julkaista hänen kirjoittamansa kappale, ja halusimme viedä homman maaliin mahdollisimman huolellisesti. Tähän ”päätyyn asti” menemiseen liittyy sekin, että singlenä ilmestyvän Fade to Greyn kansikuvan on tehnyt Marcelo Vasco, joka tunnetaan yhteistyöstä muun muassa Slayerin kanssa.

Millainen kappale Fade to Grey sitten on?

– Sanotaan vaikka niin, että maailma tarvitsee eeppisiä voimaballadeja vuonna 2024!

Teksti: Timo Isoaho

Lisää luettavaa