Kulttuuri- ja tapahtuma-ala järjestää mielenilmauksen Senaatintorilla – ”Poliitikoille ei tällä kertaa anneta puheenvuoroa”

Mitta on täysi -mielenosoittajia seisomassa Senaatintorilla kesäkuussa 2021.
Compic / Kimmo Brandt / All Over Press

Mielenilmauksen taustalla on sama ryhmä kuin viime kesän Mitta on täysi -tempauksella.

Torstaina 3. helmikuuta järjestetään Helsingin Senaatintorilla Viimeinen sulku – ovet auki -mielenilmaus. Mielenilmauksen taustalla on sama ryhmä kuin viime kesäkuussa Senaatintorilla järjestetyllä Mitta on täysi -tempauksella eli mukana ovat kaikki tahot taiteen, kulttuurin, ravintola-alan, urheilun ja muiden tapahtumien laajasta joukosta.

”Tapahtumassa luetaan kulttuuri- ja tapahtuma-alan vaatimukset ja kuullaan alan asiantuntijoiden ja tekijöiden puheita sekä esityksiä. Poliitikoille ei tällä kertaa anneta puheenvuoroa”, järjestäjät kertovat mielenilmauksen kuvauksessa Facebookissa.

Mielenilmaus alkaa Senaatintorilla 3.2. kello 12, jolloin vaatimukset luetaan. Osallistujia pyydetään saapumaan paikalle ajoissa tungoksen välttämiseksi ja pukeutumaan mustiin tai mahdollisimman tummiin asusteisiin. Vaatimusten lukemisen jälkeen seuraa esityksiä ja puheita. Viimeisen puhujan jälkeen lähdetään surusaattueena viemään torille tuotua arkkua Sosiaali- ja terveysministeriön eteen Meritullinkadulle. Mielenilmaus päättyy, kun arkku on viety paikoilleen.

”Tämä mielenosoitus ei kiellä koronaa, ei vastusta rokotteita eikä suosi denialismia. Poliisin kanssa tehdään yhteistyötä. Poliisi on tietoinen korona-denialistien mahdollisesta häiriköinnistä mielenilmauksessa ja turvaa meitä”, järjestäjät muistuttavat.

Lisäinfoa mielenilmauksesta löydät tapahtuman Facebook-sivuilta.