Kulttuuriväki yhdisti voimansa – Uusi sivusto listaa koronavapaita tapahtumia, joihin voi osallistua kotoa käsin

Kuvituskuva.

Yrittäjille ja taiteilijoille löytyy myös vertaistukea sosiaalisesta mediasta.

Koronaviruksen vuoksi määrätty yleisötapahtumakielto on taudin leviämisen kannalta tärkeä ja oikea toimenpide, mutta samalla kova isku tapahtumajärjestäjille, tapahtumapaikoille, artisteille, kaikille kulttuurialalla työskenteleville sekä myös faneille. Peruutusten ja yleisökadon vuoksi kärsivä kulttuuriala onkin yhdistänyt voimansa erilaisiin nettitempauksiin, jotta se pysyisi virkeänä myös koronatoimenpiteiden aikana.

Kerroimmekin jo nettiin perustetusta Koronakonsertit-sivustosta, joka kerää yhteen pienten ja isojen artistien organisoimia livekeikkoja, joita voi seurata esimerkiksi Facebookin, Youtuben tai Instagramin kautta. Lisäksi Facebookiin on perustettu Karanteeniklubi-sivusto, joka on avoin ilmoitustaulu kaikille kulttuuritapahtumille ja muulle toiminnalle, joita pääsee seuraamaan virtuaalisesti tai livestriimin kautta. Konserttien lisäksi Karanteeniklubilla tiedotetaan esimerkiksi museoiden virtuaalinäyttelyistä, kirjastojen virtuaalitapahtumista ja virtuaalisista käsityömessuista.

Facebookiin on perustettu myös Yrittäjien ja taiteilijoiden koronatuki -ryhmä, jossa kulttuurialan toimijat, freelancerit, pienyrittäjät ja muut aiheesta kiinnostuneet voivat kertoa omista ideoistaan ja tempauksistaan sekä osallistua keskusteluun siitä, miten kulttuuriala pysyy aktiivisena ja virkeänä epidemian aikana. Alalle on luotu myös erilliset aihetunnisteet #tuenkulttuuria ja #tuentapahtumia käytettäviksi eri sosiaalisen median sivustoilla.

”Nyt, kun tapahtumia ja yhteistilaisuuksia perutaan, moni menettää toimeentulonsa. Pahiten tämä sattuu luovaan alaan, freelancereihin ja pienyrittäjiin”, toteavat Yrittäjien ja taiteilijoiden koronatuki -sivuston perustajat Tanja Jänicke ja Pauliina Seppälä.