Kuopiossa nähdään lähivuosina Juice Leskisen tuotannolle kumartava näytelmä – käsikirjoittajana toimii Soundista tuttu Timo Kanerva

15.8.2018 20:30

Kuopion kaupunginteatteri nostaa hattua Juice Leskisen tuotannolle uudella musiikkinäytelmällä, joka kulkee työnimellä Kaksoiselämää. Näytelmän kantaesitys on Kuopion kaupunginteatterin Minna-näyttämöllä alkuvuodesta 2020, jolloin Leskinen olisi täyttänyt 70 vuotta.

Näytelmän on kirjoittanut Soundin lukijoille tuttu hahmo: lehden pitkäaikainen päätoimittaja Timo Kanerva. Hän kuvailee tiedotteessa Juice-tribuuttia näin:

Kaksoiselämää on Kuopion Kaupunginteatterille varta vasten kirjoitettu draamakomedia, joka kunnioittaa Juice Leskisen merkitystä kansakunnan tuntojen näkijänä, kokijana ja tulkkina. Näytelmä ei ole perinteinen rock-musikaali.”

”Se ei kerro yhden lauluntekijän elämäntarinaa. Siinä ei siis tule olemaan roolihahmoa nimeltä Juice Leskinen, ei Love Recordsia eikä yhtään historian tuntemaa bändiä tai muusikkoa. Tapahtumapaikka ei ole Tampere eikä Juankoski, vaan tarkemmin määrittelemätön pirkanmaalainen paikkakunta 1990-luvun alkuvuosina. Maailmassa myllertää, kun Neuvostoliitto tulee tiensä päähän ja Suomea ravistelee ennennäkemätön pankkikriisi.”

”Einari, entinen muusikko, yrittää pärjätä kituvan ravintolansa ja mutkikkaiden rakkaussuhteidensa keskellä. Tarinaa kuljettavat eteenpäin tasatahtia Juice Leskisen oivaltavat laulut ja draamallinen kerronta”.

Teatterinjohtaja Pekka Laasonenkin on tuotannosta varsin innoissaan. ”Olen ollut neljä vuosikymmentä Juice-fani ja olemme pohtineet usein yhdessä ohjaaja Olli-Matti Oinosen kanssa Leskisen tuotannon saamista tavalla tai toisella teatterimme lavalle. Ja kun Timo – edesmenneen Leskisen hyvä ystävä – otti kopin tästä näytelmäideasta, niin tähän oli helppo tarttua. Erityisesti kun olimme kaikki sitä mieltä, että pääosaan tulee Leskisen huikea tuotanto, ei roolihenkilö nimeltä Juhani Leskinen”, Laasonen kertoo tiedotteessa.

Lisää luettavaa