Kurt Cobainin kitaran saaga käy yhä oudommaksi: Courtney Love haastettiin oikeuteen murhayrityksestä

Tämä on taas näitä tapauksia, joista lukiessa ei ole oikein varma, onko hereillä vai näkeekö unta. Viihdesivusto TMZ uutisoi, että Kurt Cobainin tyttären Frances Beanin ex-mies Isaiah Silva on haastanut Courtney Loven oikeuteen ja syyttää tätä osallisuudesta murhanhimoiseen salaliittoon. Tapaus johtaa juurensa Nirvana-johtajan kuuluisaan kitaraan, jota Silva pitää hallussaan.

Silva ja Frances Bean ovat kamppailleet avioeronsa yhteydessä jo pitkän aikaa siitä, kummalle Kurt Cobainin MTV Unplugged -jaksossa käyttämä akustinen Martin-kitara kuuluu. Silva väittää sinnikkäästi, että Frances Bean antoi arvokkaan kitaran hänelle. Hiljattain uutisoitiinkin, että Frances olisi pitkin hampain myöntynyt siihen, että Silva saa pitää soittopelin – Francesille jäi puolestaan pariskunnan yhteinen asunto, eikä hänen tarvitse maksaa entiselle kumppanilleen sen kummempia raha-avustuksia.

Silvan syytteen mukaan Courtney Love olisi kuitenkin ottanut jo vuosia sitten kovat otteet käyttöön soittimen takaisin saamiseksi. Syytteen mukaan joukko miehiä murtautui hänen kotiinsa vuonna 2016 aikomuksenaan varastaa kitara, ja samassa rytäkässä häntä pahoipideltiin ja hänet yritettiin tappaa. Silvan mukaan hänen äitinsäkin loukkaantui jupakassa.

TMZ kertoo Silvan väittävän, että aluksi poliiseina esiintyneet miehet olisivat tarttuneet housujen läpi hänen sukuelimiinsä ja käskeneet häntä pitämään suunsa kiinni. ”Rauhoitu tai viemme sinut yläkertaan ja hoitelemme sinua vuorotellen”, kuului Silvan mukaan rosvojen uhkaus.

Melkoista meininkiä. Odotellaanpa, mitä viranomaisten tutkimukset ja oikeudenkäynti tuovat tullessaan. Loven edustaja ei ole kommentoinut TMZ:lle asiaa.