Kuulostaako tutulta? Mistä Don Johnson Big Bandin uusi single on peräisin?

3.9.2012 15:52

Kuunnellaanpas hetki smooth jazzia. The Rippingtons ja kappale Brave New World vuodelta 1995. Kuulostaako tutulta? Etenkin kohdasta 0:45 eteenpäin.

Jos ei hälytyskellot vielä soi, niin kuunnelkaapa hetki Don Johnson Big Bandin tuoretta singleä Living The Life:

Aivan niin. Ilmiselvästi sama sävellys ja soundimaailmassakin on paljon samaa. Kyseessä ei kuitenkaan ole härski plagiaatti, vaan versio on tehty ihan luvan kanssa.

Don Johnson Big Bandin 28.9. ilmestyvän Fiesta-albumin krediiteissä Living The Life -kappaleen kohdalla lukee ”written by Don Johnson Big Band & Russ Freeman”. Russ Freeman on amerikkalainen smooth jazz -kitaristi, joka tuossa The Rippingtons -bändissäkin kuutta kieltä hiplailee.

Mistä on kyse, DJBB:n räppäri Tommy Lindgren?

–  Joo, kaikki luvat on kondiksessa! Russ Freeman and the Rippingtons on siis bändi, joka on tehnyt sen originaalibiisin. Meidän versiossa on aika iso osa elementtejä jotka vastaavat originaalia, vaikka kaikki onkin soitettu uusiksi. Russ on kuullut meidän version ja diggaili siitä!

Käy ilmi, että kappaleen idean takana ovat yhtyeen rumpali-kitaristi Kari Saarilahti ja huilisti-saksofonisti Pekka Mikkonen.

Annetaan siis Karin kertoa tarkemmin:

– Se oli oikeastaan Pekan idea. Se oli yksi kaunis päivä viime vuoden puolella kun mä soitin sille kysyäkseni, että minkälaista musaa pitäisi tehdä vuonna 2012. Että mikäs olisi sellainen hyvä konsepti. Se tyylilleen uskollisena oli muutaman sekunnin hiljaa ja sanoi, että sellaista missä olis niinku smooth jazzia, mutta sitä pumpattaisiin jollainen modernilla klubibiitillä. Mä sanoin että selvä, ja muutaman tunnin kuluttua oli eka demo valmis. Siinä vaiheessa kyse oli puhtaasti sämpleistä, mutta lopulta tehtiin kaikki täysin uusiksi.

– Kun Pekka on aika härski jäbä niiden omien diggailujensa kanssa, niin sen mielestä tää oli ihan luonnollinen yhdistelmä. Jengi kuulee siinä aor-henkeä, mikä tulee fonin ja soundimaailman kautta, mutta se ei ole puhtaasti mikään aor- tai smooth jazz -hassuttelu, vaan ehkä se jollain hämärällä tavalla kuulostaa biisiltä, mikä on tehty 2012 eikä 1992.

 

DON JOHNSON BIG BANDIN HAASTATTELU LÖYTYY SOUNDISTA 9/2012, JOKA ILMESTYY 19.9.

Lisää luettavaa