”Kuuntelen mieluummin Rihannaa kuin 90 % tästä kriitikoiden rakastamasta roskasta” – brittipop-suuruus Richard Ashcroft suorapuheisena

Bittersweet Symphony -hitistään parhaiten tunnetun The Verven laulaja Richard Ashcroft ei lämpene kriitikoiden rakastamalle musiikille. Radiokanava Radio X:n haastattelussa vieraillut brittipop-suuruus heitti täyslaidallisen omien sanojensa mukaan ”indie-uskottaville” artisteille.

– Vain koska joku juttu on jollain tavalla indietä ja vain harvat ihmiset tietävät sen, se ei tarkoita sen olevan aidompaa kuin vaikkapa Rihannan ”Work work work”, Ashcroft sanoo.

– Kuuntelisin mieluummin hänen biisinsä introa kuin 90 prosentista siitä roskasta, jonka pitäisi olla kriitikoiden ylistämää tai vaihtoehtorockia.

Ashcroft kertoi Radio X:n haastattelussa myös, että The Verven Bittersweet Symphonyn suosio muutti laulajan näkökulmaa suosittua musiikkia kohtaan. Vuonna 1997 julkaistulta Urban Hymns -albumilta löytyvä hittisingle ja sen musiikkivideo nostivat bändin suuren yleisön tietoisuuteen.

– Minusta se osoittaa, että voit tehdä jotain uniikkia ja yleisö voi silti hyväksyä sen ja siitä voi silti tulla jotain suurta ja suosittua, Ashcroft kuvailee.