Lady Gagan koiranulkoiluttajaa ampunut ja laulajan koirat varastanut mies sai pitkän vankeustuomion

Koirat löysivät tiensä lopulta takaisin omistajalleen.
6.12.2022 09:22

20-vuotias James Howard Jackson tuomittiin 21 vuodeksi vankeuteen tämän ammuttua popsuuruus Lady Gagan koiranulkoiluttajaa helmikuussa 2021 sattuneen välikohtauksen päätteeksi. Asiasta uutisoi Rolling Stone -lehti.

Ryan Fischer oli ulkoiluttamassa Lady Gagan kolmea ranskanbulldoggia Asiaa, Gustavia ja Kojia, kun kolmen miehen kopla pysäytti hänet ja vaati luovuttamaan koirat. Jackson ja hänen rikoskumppaninsa eivät tienneet Lady Gagan olevan ranskanbulldoggien omistaja, vaan halusivat vain varastaa kysyttyä ja hintavaa rotua olevat koirat. Fischer kieltäytyi ja seuranneen kahakan päätteeksi Jackson ampui Fischeriä käsiaseella lähietäisyydeltä. Kolmikko jätti Fischerin, jonka keuhkon luoti oli lävistänyt, vertavuotavana kadulle ja vei kaksi kolmesta koirasta.

Lady Gaga tarjosi koiristaan 500 00 dollarin löytöpalkkion ja muutama päivä hyökkäyksen jälkeen koirat palautettiin oikealle omistajalleen. Koirat palauttanut nainen väitti löytäneensä eläimet sattumalta pylvääseen sidottuina, mutta myöhemmin kävi ilmi, että nainen tunsi yhden kolmesta hyökkääjästä, 21-vuotiaan Jaylin Whiten, jonka pihalla koiria pidettiin.

Jackson sai syytteet murhan yrityksestä ja aseellisesta ryöstöstä. Syyteneuvotteluissa Jackson kuitenkin myönsi syyllisyytensä aiempaan rikkeeseen, jonka johdosta osasta syytteistä luovuttiin. Los Angelesin tuomioistuin tuomitsi Jacksonin pitkään vankeusrangaistukseen viime maanantaina. White oli puolestaan saanut neljä kuukautta aiemmin neljän vuoden vankeustuomion.

”Minua hakattiin, kuristettiin ja ammuttiin. Minut jätettiin vuotamaan kuiviin ja haukkomaan henkeni puolesta. Sinä ammuit minua ja jätit minua kuolemaan. Meidän molempien elämät muuttuivat ikuisesti”, hyökkäyksestä hengissä selvinnyt Fischer sanoi Jacksonille oikeuden kuullessa todistajia.

Fischer sanoi kuitenkin antavansa Jacksonille ja muille hyökkääjille anteeksi. Hänen mukaansa tärkeintä tässä tapauksessa on se, että koirat palautuivat Lady Gagalle vahingoittumattomina.

”He pääsivät takaisin äidin luo. En olisi pystynyt elämään itseni kanssa, jos he olisivat kuolleet.”

Lisää luettavaa