Lars Ulrich ottaa kantaa Hollywoodin ahdistelukohuun: ”Jossain vaiheessa jonkun elämä mullistuu väärien syytösten vuoksi”

Metallica-rumpali iloitsee ahdistelijoiden ahdingosta mutta pelkää, että kohu tuo mukanaan ongelmiakin.

Lars Ulrich pääsi kertomaan ajatuksiaan Harvey Weinstein -kohusta New Yorkissa 92nd Street Y -kulttuurikeskuksessa järjestetyssä, Metallican pitkää uraa käsitelleessä haastattelussa. Juttutuokiosta kertoi muulle maailmalle Blabbermouth.

Ulrichilla olikin paljon sanottavaa aiheesta, ja osa keskustelusta oli sellaista, että Ulrich saattaa saada kuulla siitä vielä jälkikäteen. Seksuaalisesta ahdistelusta kun on tullut Weinstein-skandaalin myötä harvinaisena herkkä puheenaihe, ja Ulrich huolehti myös siitä, että jonkun maine saatetaan vielä liata väärien syytösten pohjalta.

”Tilejä tehdään selviksi nyt kaikkialla. Minusta on hienoa, että olemme nyt läsnä, kun kaikki alkaa tapahtua, ja tämä kaikki tapahtuu tietysti turhan myöhään”, Ulrich sanoi.

”On upeaa, että ihmiset nousevat ja uskaltavat sukupuoleen katsomatta kertoa kokemuksistaan. Kenenkään ei pitäisi joutua kantamaan tuollaisia asioita yksin. Se on hyvä, mutta asiassa on myös kyseenalaisempi puoli. Minun täytyy nyt valikoida sanani tarkkaan, etten joudu vaikeuksiin, mutta uskon tämän jossain vaiheessa johtavan siihen, että ihmisiä tuomitaan pelkän julkisen keskustelun pohjalta.”

Ulrich sanoi uskovansa, että ennemmin tai myöhemmin jotakuta syytetään asioista, joita tämä ei ole oikeasti tehnyt. Tilanne voi rumpalin mielestä kääntyä lynkkausmielialaksi, jossa yleisö julistaa syytetyn syylliseksi omin päin.

”Käytännössä siinä jätetään oikeudenkäynti väliin ja siirrytään suoraan teloittamiseen. Kun jotakuta syytetään jostain, se muuttaa elämäsi ikuisesti. Ja joskus vielä jonkun elämä mullistuu väärien syytösten vuoksi”, Ulrich sanoo.

”Toivon, että kun etenemme siihen tilanteeseen, yhteiskunta ja tiedotusvälineet kykenevät käsittelemään asiaa. Se on edessämme jossain vaiheessa.”