Lars Ulrich sanoo sen nyt suoraan: ”Taidokkuus ei ole koskaan kiinnostanut minua rumpujensoitossa”

Arvostetun Polar Music Prizen nappasi tänä vuonna Metallica (Afganistanin musiikki-instituutin ohella), ja yhtyeen jäsenet saivat tämän johdosta vastata erinäisiin videotyöryhmän kysymyksiin. Lars Ulrichin osuudessa tuli puheeksi miehen ”uniikki soittotyyli” – jota aika ajoin myös värikkäämmin termein kuvaillaan – ja rumpali kertoikin suorasanaisesti ajatuksiaan aiheesta. Katso videohaastattelu täällä.

Ulrich sanoo filosofiansa olevan, että kokonaisuus ajaa aina yksittäisen soittajan ohi. Kitarat, rummut ja muut ovat vain osia palapelissä. Niinpä jokaisen soittajan täytyy jättää ego narikkaan ja tehdä voitavansa yhteisen kappaleen hyväksi.

”Minusta kiinnostavinta on aina ollut se, miten rummut saa sopimaan yhteen kaikkien muiden bändin osasten kanssa. Miten aksentit, jotkut iskut ja muut saa paikoilleen niin, että kappale muuttuu dynaamisemmaksi tai rytmisemmäksi”, Ulrich sanoo.

”Minua ei ole koskaan kiinnostanut taidokkuus. Siis sellainen, että ’vau kun tämä tyyppi on sitten taitava’. Joo, voihan hän olla taitava, mutta se ei tarkoita, että hän saa kappaletta svengaamaan. Hän ei välttämättä ole toimiva osa ryhmää.”

Ulrich listaa, että hänen omia suosikkisoittajiaan ovat taidokkaan Deep Purple -rumpalin Ian Paicen lisäksi esimerkiksi AC/DC:n Phil Rudd ja Rolling Stonesin Charlie Watts, jotka tunnetaan nimenomaan siitä, etteivät he egoile soitossaan vaan toimivat bändin tiukkana selkärankana.

”Olen ajatellut rumpuja aina ryhmäsoittimena. En tykkää soittaa rumpuja itsekseni – tiedäthän, että istuisin yksin kellarissa ja harjoittelisin rumpusooloa tuntikausia kerrallaan. Se ei ole minun juttuni. Sen sijaan bändissä oleminen, kappaleiden säveltäminen, levyjen tekeminen ja ryhmän osana toimiminen, se on aina kiehtonut minua.”