Lauri Tähkää ei ole enää: ”On aika sanoa ääneen: meidän täytyy erota”, Jarkko Suo kirjoittaa

15.4.2024 09:56

Laulaja nimeltä Lauri Tähkä poistuu Suomen artistikentältä. Tähkän sosiaalisen median kanavissa julkaistussa tiedotteessa kerrotaan, että Jarkko Tapani Suon luoma Tähkä-hahmo saa jäädä taakse ja Suo jatkaa musiikin tekemistä omalla nimellään.

“Rakas ystäväni Lauri Tähkä! Olet ehkä osannut odottaa tätä kirjettä. Tämä on painanut sydäntäni jo kovin pitkään. On aika sanoa ääneen: meidän täytyy erota”, Suo kirjoittaa.

Suo muistelee tunteikkaassa viestissä Tähkä-vuosien hyviä ja huonoja hetkiä ja innostuu lainaamaan myös Kolmannen Naisen Elämän tarkoitus -biisiä.

”’Ei vuodet kulu, ne kuluttaa’, sanoi eräskin naapurinpoika”, Suo kirjoittaa.

”Ja kuluttu on. Toisesta meistä ei enää ole mitään jäljellä – ja se olet sinä, Lauri Tähkä.
Sinä tuskin sitä jäät suremaan, koska olet vain eloton luomus, minun itseni tekemä. Minä olen tästä haikealla mielellä, vaikka päätös on selvä. Kiitos kaikesta. Jatkan tästä eteenpäin omillani – en voi vielä tietää miten, mutta jotain villiä, intohimoista, musiikin tekoa, vapaata luomista, vapaata, arvaamatonta. Tekijänä Jarkko Tapani Suo. Hyvästi!”

Lauri Tähkän ”jäähyväiskeikat” järjestetään Tammelan stadionilla Tampereella 29. kesäkuuta ja Bolt-areenalla Helsingissä 7. syyskuuta. Tähkän viimeiset kaksi kappaletta Linnut lentävät takaisin ja Näissä juhlissa ei itketä julkaistaan perjantaina 26. huhtikuuta. Lue alkuperäinen tiedote alta:

Lisää luettavaa