Led Zeppelinin lakimies syyttää vastapuolta likaisista tempuista Stairway to Heaven -oikeudenkäynnissä

Otteet kovenevat Led Zeppelinin ja Spirit-yhtyeen edustajiston välisessä Stairway to Heaven -saagassa. 14. kesäkuuta alkavassa oikeudenkäynnissä päätetään, onko tämä ikoninen rock-klassikko todella Jimmy Pagen ja Robert Plantin säveltämä, vai onko sen kuuluisa intro sittenkin plagiaatti Randy Wolfen säveltämästä Spiritin Taurus-kappaleesta.

Aikaisemmin tuomari päätti, että kappaleiden väliltä löytyy niin paljon yhtäläisyyksiä, että on parempi antaa valamiehistön ratkaista asia. Tämä tarkoitti kunnon oikeistaistelua, ja molemmat osapuolet valmistautuvat nyt koitokseen huolella.

Rolling Stone uutisoi Zeppelin-leirin väittävän, että Randy Wolfen perikunnan lakimies Francis Malofiy olisi yrittänyt vaikuttaa valamiehistön puolueettomuuteen väittämällä, etteivät Page, Plant ja Led Zep -basisti John Paul Jones olisi suostuneet saapumaan oikeudenkäyntiä edeltäneeseen neuvotteluun huhtikuussa. Zeppelin-edustajisto lisäsi, että Malofiy olisi vielä jatkanut peliä esittämällä myöhemmin, että oikeus joutui määräämään muusikot paikalle.

Pagen ja Plantin lakimiehet kuittaavat vastapuolen vihjailut ”täydeksi fiktioksi” ja ilmoittavat, että heidän päämiehensä ovat koko ajan olleet halukkaita kertomaan oman puolensa asioiden kulusta. Lisäksi John Paul Jones kutsutaan oikeudenkäyntiin puolustuksen todistajana. Basistia vastaan nostetut plagiointisyytteet hylättiin jo kertaalleen.

Lisäksi Malofiytä syytetään oikeudenkäynnin viivästyttämisestä. Todistusaineistoa on kuulemma esitetty hitaasti, ja oikeudenkäyntiin liittyvissä asiapapereissa on ollut epäselvyyksiä. Malofiy ei ole tuoreeltaan kommentoinut väitteitä, eivätkä Plant ja Pagekaan ole julkisesti kommentoineet jupakkaa.