Led Zeppelinin paluu ei ole ainoa asia, mitä Robert Plant ei halua koskaan tehdä – ”Miksi ja ketä varten tekisin niin?”

Laulajalegenda ei ymmärrä, mistä kiinnostus muistelmiin kumpuaa.

Robert Plant on ehtinyt nähdä ja kokea urallaan ja elämässään paljon. Laulajalegendalla ei kuitenkaan ole taipumusta nostalgisoida vaan vie musiikkiaan koko ajan eteenpäin. Samasta syystä hän ei tule koskaan kirjoittamaan muistelmiaan, Plant kertoo Classic Rockille antamassaan haastattelussa. Itse asiassa Plant pitää koko ajatusta hämmentävänä ja naurettavana.

”Mistä vitusta tämä muistelmapaska oikein kumpuaa? Ennen vanhaan me olimme yhteiskunnan nurkkaan työnnettyjä kummajaisia, joille poliisit tekivät usein ruumiintarkastuksia kaduilla. Muistan kävelleeni John Bonhamin kanssa Dearbornissa vuonna 1969 sunnuntai-iltapäivänä kaupunkimaisemaa katsellen. Ohitsemme ajoi iso Lincoln Continental ja sen matkustajat laskivat ikkunat hitaasti alas ja sylkivät päällemme – koska olimme hippejä. Haastoimme järjestyksen”, Plant toteaa.

”Joten haluammeko nyt mielistellä ja lämmetä ajatukselle, että menisimme julkaisijan luokse ja kertoisimme tarinoita? Miksi ja ketä varten tekisin niin? Ne tarinat ovat hyvässä tallessa korvieni välissä, joten vitut siitä. Siellä on paljon tavaraa ja siellä se myös pysyy.”

Plantilta myös kysyttiin jälleen kerran, mitä hän ajattelee kaikista spekulaatioista ja huhuista, joita Led Zeppelinin paluun ympärillä pyörii. Laulajan mielestä se kertoo lähinnä siitä, ettei toimittajilla ole muita aiheita mistä kirjoittaa.

”Se on tavallaan aika surullista. Lehtien ja verkkosivujen pitäisi tukea uutta musiikkia ja auttaa uusia muusikoita löytämään yleisöä sen sijaan, että ne vellovat koko ajan menneessä. Aivan kuin ei olisi olemassa mitään uutta ja jännittävää, vaikka oikeasti sitä on paljonkin. Lopettakaa menneessä eläminen, avatkaa korvanne ja silmänne. Ei se ole vaikeaa, eihän?”