Levikset repee -hitistä tunnetun Sini Sabotagen UMK-biisi julki – Kuori mua, kuuluu kappaleen viesti

18.1.2024 10:10

UMK-biisien julkistaminen on ehtinyt siihen pisteeseen, että Sini Sabotagen kisakappale saatiin juuri julki. Vuoden 2013 Levikset repee -hitistä parhaiten tunnetun artistin UMK-esitys on nimeltään Kuori mua, ja sen tekstissä paitsi flirttaillaan myös kannustetaan kuulijoita näyttämään avoimemmin eri puoliaan.

Kuori mua syntyi Sabotagen mukaan “muutaman fireball-shotin” ja yhteisen ideoinnin myötä. Biisin tekemiseen osallistunut Wilma Virintie kuvaili, kuinka Sabotagessa on sipulin tavoin monta kerrosta.

”Emme koskaan ole pelkästään sitä, miltä ulkokuoremme saattaa tietyllä hetkellä näyttää. Meissä on monia puolia ja meillä on paljon enemmän tarjottavaa kuin yksi kuva, biisi tai yksittäinen hetki”, Virintie kertoo.

Sabotage toivoo myös, että erityisesti LGBTQIA+-yhteisö ottaisi kappaleen omakseen.

”Olen osa yhteisöä ja tuen sitä todella vahvasti. Minulla on sieltä monta läheistä ja he ovat vaikuttaneet minuun suuresti.”

Katso kisabiisin video alempaa. Kuori mua -kappaleen tekijäryhmässä ovat olleet mukana Veikka Ercola, Aleksanteri Hulkko, Wilma Virintie, Sonny Kylä-Liuhala ja esittäjä itse. Edellisiä UMK-kappaleita voi kuunnella videoupotuksen alta löytyvistä linkeistä ja Ylen sivuilta.

Lisää luettavaa