”Löydän kitaristeja, ajan heidät sisään ja sitten sinä pöllit heidät”, ihmetteli Ronnie James Dio kerran David Coverdalelle

9.5.2023 20:55

Whitesnake-keulakuva David Coverdale jutteli Rock Of Nations With Dave Kinchen And Shane McEachern -podcastin haastattelussa suhteestaan edesmenneeseen Ronnie James Dioon. Laulajasuuruudet olivat pitkään hyviä ystävyksiä ja työskentelivät useaan otteeseen samojen kitaristien kanssa.

”Tapasin Ronnien vuonna 73 tai 74 — luoja häntä siunatkoon”, Coverdale muistelee. ”Hän lauloi Elfissä, josta tuli myöhemmin Rainbow. Mutta he olivat Purple Recordsilla, joten otimme heidät lämppäriksemme ympäri maailmaa… oli kuin olisin tuntenut Ronnien kahden eliniän edestä.”

Coverdalelta kysyttiin, mitä hän ajatteli Diosta laulajana. Vastatessaan mies muisti kuinka Dio kerran ihmetteli, kuinka hänen kitaristeillaan oli tapana loikata Coverdalen kelkkaan.

”Voi luoja. Hän oli uskomaton. Sitä kuuntelee [Roger Gloverin] The Butterfly Ballia [And The Grasshopper’s Feast] ja sillä kuuluu Ronnien ääni. Synkimmillä elementeillä en ollut itse mukana — niin kaunista kuin laulu onkin, siellä oli juttuja joita en pitänyt hänen laulaminaan. Mutta se menestyi uskomattomalla tavalla. Mutta olin kuullut Ronnien laulavan todella kauniita melodioita ja kappaleita, ja hän oli hämmästyttävä. Hän loi mahtavan uran ja antoi minulle kaksi kitaristia. Hän sanoi: ’Mitä oikein teen? Löydän kitaristeja, ajan heidät sisään ja sitten sinä pöllit heidät.’ — hän tarkoitti Viv Campbellia ja Doug Aldrichia.”

Dio menehtyi vatsasyöpään vuonna 2010.

Lisää luettavaa