”Luulen Jamesin puhisevan edelleen raivosta!”, tuumii Metallican ysärilevyjen kansitaiteilija

23.4.2022 23:32

1990-luvun puoliväli oli mielenkiintoista aikaa Metallica-maailmassa. Yhtye uudisti soundinsa Loadille ja Reloadille, sukeltaen levyillä hard rockin, bluesin, countryn ja jopa vaihtoehtorockin maailmoihin. Lopputulokset eivät tuolloin sopineet aivan kaikkien fanien pirtaan, vaikka vuosien saatossa arvostus albumikaksikkoa kohtaan onkin noussut.

Levyjen kannet olivat taiteilija Andres Serranon käsialaa. Loadissa käytettiin teosta nimeltään Blood And Semen III, jonka teemana toimi veri ja siemenneste, kun taas jälkimmäisessä hyödynnettiin Piss And Bloodia, joka kuvasti, noh, virtsaa ja verta.

Metal Hammer jututti Serranoa hiljattain Metallica-yhteistyön tiimoilta.

”Kirk [Hammett] ja Lars [Ulrich] pyysivät kuvaa Loadille”, taiteilija kertoo kuinka päätyi projektiin mukaan. ”Tapasin heidät Paula Cooper Galleryssä New Yorkissa, ja teimme diilin että he voivat käyttää kuvaa albumilla, fanitavaroissa ja promotarkoituksissa. Olin otettu siitä, että he halusivat sen.”

Serrano kertoo tienneensä Metallican aluksi lähinnä nimeltä ja maineelta.

”Tunsin heidän maineensa kaikkien aikojen suurimpana heavy metal -bändinä. Tutustuin heidän musiikkiinsa vasta myöhemmin”, Serrano toteaa.

Taiteilija vahvistaa, että se oli nimenomaan yhtye, joka halusi käyttää hänen kuviaan.

”He tiesivät mitä halusivat molemmille levyille”, mies tokaisee.

Serranon mukaan kansista saatu palaute oli pääosin positiivista, mutta yhtyeen laulaja-kitaristi ei välttämättä ollut niistä aivan yhtä innoissaan kuin Hammett ja Ulrich.

”Mielestäni kuvat upposivat hyvin yleisöön”, Serrano sanoo. ”Luin kerran arvion, jossa Load sijoitettiin numero ykköseksi parhaiden levynkansitaiteiden joukossa. Tiedämme Larsin ja Kirkin olleen tyytyväisiä, mutta James ei tuntenut samoin. Luulen Jamesin puhisevan edelleen raivosta!”

Lisää luettavaa