”Luvassa on raskain, nopein ja väkivaltaisin albumimme ikinä!” – Stam1nan seuraava pitkäsoitto on kehkeytymässä

"Jos musiikin julkaisulle ei aseteta yllättäviä rajoituksia, niin levy ilmestyy ensi kevään aikana", kertoo Antti Hyyrynen Timo Isoaholle Soundin haastattelussa. Myös Hyyrysen muut yhtyeet Wöyh! ja Eläköön elämä ovat liikekannalla.
25.9.2020 12:04

Stam1nan seuraava pitkäsoitto on vahvassa käymistilassa. Lemiläiskopla on kirjoittanut ja treenannut tuoretta materiaalia menneiden kuukausien aikana, ja yhtyeen yhdeksännen studioalbumin varsinainen taltiointityö käynnistyy syysiltojen pimentyessä.

– Näinä aikoina mikään ei ole varmaa, mutta jos musiikin julkaisulle ei aseteta yllättäviä rajoituksia, niin levy ilmestyy ensi kevään aikana, kertoo kitaristi-laulaja Antti Hyyrynen.

Millaista materiaalia on luvassa?

– Näyttää siltä, että luvassa on raskain, nopein ja väkivaltaisin Stam1na-albumi ikinä!

Hyyrynen on mukana myös Wöyh!- ja Eläköön Elämä -yhtyeissä.

­– Avantgarde-ryhmä Wöyh! saapui äskettäin studiosta, ja seuraavan levyn biisit ovat purkissa. Sieltä on tulossa kiinnostavaa ja toki myös varsin hämmentävää materiaalia!

– Eläköön Elämä -punkyhtye taas aikoo julkaista vanhat levytykset uudelleen ja purkittaa kokonaan uuden albumin. Kaupungilla on myös huhuttu, että bändin suunnitelmissa olisi tehdä versio eräästä Sleepy Sleepersin kappaleesta. Syynä on erityisesti se, että yhtyeen leirissä on jo vuosia oltu harmissaan Sliipparit-tyyppisen meiningin vajeesta Suomessa.

­Kaiken muun ohella Hyyrynen työskentelee myös toisen kirjansa kimpussa. Hänen Viimeinen Atlantis -esikoisromaaninsa ilmestyi viime helmikuussa.

– Olen jo kymmenisen vuotta pohjustanut erästä ajatusta. Toivon mukaan tämä idea konkretisoituu ja muuttuu kirjan käsikirjoitukseksi vielä kuluvan syksyn aikana.

Teksti: Timo Isoaho
Juttu on julkaistu Soundissa 8/20.

Lisää luettavaa