Lynyrd Skynyrd -kitaristi puolustautuu nettihuutelijoiden kritiikiltä – ”Sen kun puhutte paskaa”

11.5.2024 10:05

Lynyrd Skynyrd -yhtyeen alkuperäiskokoonpanon viimeinen elossa ollut jäsen kitaristi Gary Rossington menehtyi viime vuonna. Yhtye päätti kuitenkin jatkaa toimintaansa Rossingtonin toivomusten mukaan. Bändi on saanut päätöksestä osakseen myös kritiikkiä, koska nykykokoonpanossa ei ole enää mukana alkuperäisjäseniä; yhtyeen pitkäaikaisimmat jäsenet tällä hetkellä ovat yhtyeessä jo vuosina 1971-1972 ja taas vuodesta 1996 asti mukana ollut kitaristi Rickey Medlocke sekä vuodesta 1987 bändissä laulanut Johnny Van Zant, edesmenneen alkuperäissolisti Ronnie Van Zantin pikkuveli.

”Kuulemme paljon kommentteja, että olemme pelkkä tribuuttibändi. Niin sanottiin jo silloin kun Gary oli vielä elossa. Mutta asiaa voi katsoa toisinkin. Alkuperäisen laulajan veli on ollut bändissä pian 37 vuotta. Minä olen jo toista kierrosta mukana ja olin jopa osa vaikuttavinta ryhmää. Ja Gary oli perustajajäsen”, Rickey Medlocke vastasi kritiikkiin tuoreessa Real Music With Gary Stuckeyn haastattelussa.

”Tribuuttibändi on sellainen, jossa tuntemattomat tyypit rakastavat soittaa covereita ja päättävät eräänä päivänä alkaa soittaa Lynyrd Skynyrdiä. Youtube on sellaisia pullollaan. Kun tulet katsomaan meitä keikalle, kuulostamme niin lähelle alkuperäistä kuin on mahdollista. Joten sen kun jauhatte paskaa siellä näyttöjenne ja näppäimistöjenne äärellä. Jos luulet pystyväsi parempaan, näytä se.”

”Jos asiaa oikein miettii, niin eihän Rollareissakaan ole enää kuin Mick Jagger ja Keith Richards. Toki Ron Wood on ollut mukana jo pitkään, mutta Jagger ja Richards ovat ainoat alkuperäistyypit. Muut soittajat ympärillä ovat aivan eri tyyppejä.”

”Tätä me teemme. Me soitamme musiikkia. Se on meidän hommamme. Eikä mikään ole parempaa kuin seisoa lavalla ja katsoa yleisöä ja heidän kasvojaan. He ovat onnellisia. He ovat unohtaneet murheensa, alakulonsa ja maailman kriisit. He ovat siinä hetkessä ja rakastavat sitä.”

Lisää luettavaa