Maailman suurimpiin soitinliikkeisiin kuuluva Guitar Center pahassa jamassa – 59 vuotta toiminut kauppaketju konkurssin partaalla

Guitar Centerillä on niskassaan yli miljardin dollarin velat.
20.4.2018 11:06

Uutisoimme hiljattain soitinvalmistaja Gibsonin olevan tällä hetkellä taloudellisesti pahassa jamassa. Joukon jatkoksi liittyy nyt myös yksi maailman suurimmista soitinten jälleenmyyjistä, vuonna 1959 perustettu Guitar Center.

Digital Music Newsin mukaan Guitar Centerin talousluokitus laskettiin alkuviikosta tasolle CCC-, mikä tarkoittaa vakavaa konkurssiuhkaa. Talousluokituksia tekevä Moody’s antoi alkukuusta varoituksen, että yhtiö ei tule selviämään erääntyvistä veloistaan, mutta Guitar Center onnistui neuvottelemaan yli 615 miljoonan hätälainan ja sai näin vielä hetken jatkoaikaa. Soitinliikkeellä on kuitenkin tällä hetkellä niskassaan velkoja kaikkiaan yli miljardin dollarin edestä, joten tulevaisuus ei kovin ruusuiselta näytä.

Hollywoodissa The Organ Centerinä toimintansa aloittaneella, myöhemmin nimensä Guitar Centeriksi vaihtaneella ketjulla on lähes 280 myymälää ympäri Amerikkaa ja sillä on työntekijöitä noin 10 000.

Lisää luettavaa